O nouă lovitură pentru Simona Halep. Anunț dezamăgitor pentru marea campioană: „Mulți avocați au făcut mulți bani aici”

Simona Halep a cheltuit o sumă colosală pentru a-și demonstra nevinovăția, după ce a fost acuzată de dopaj, fiind reprezentată de unul dintre cei mai buni avocați sportivi.

07 mai 2023, 19:18
O nouă lovitură pentru Simona Halep. Anunț dezamăgitor pentru marea campioană: „Mulți avocați au făcut mulți bani aici”
Veste proastă pentru Simona Halep

Simona Halep este reprezentată în procesul de dopaj de firma de avocatură a lui Howard Jacobs. Acesta a apărat-o și pe Maria Sharapova în 2016, când a fost depistată poitiv pentru Melodonium.

Sumele plătite de campioană pe avocați nu au fost făcute publice, dar potrivit estimărilor, Simona Halep a cheltuit aproximativ 100.000 de dolari, la fel ca boxerul Amir Khan. Britanicului i-a fost găsită în organism o cantitate mică dintr-o substanță interzisă, iar acesta a încercat să demonstreze că s-a contaminat.

Citește și: Răsturnare de situaţie în cazul Simona Halep. Dezvăluirea care aruncă în aer cazul de dopaj: „Simona nu se poate bate cu mafia farmaceutică”

Conform jurnalistului Nick Butler, care a documentat diferite cazuri de dopaj, mulți avocați au câștigat o mulțime de bani de pe urma cazului sportivei.

„Concluzia este că mulți avocați au făcut mulți bani aici”, a scris acesta pe Twitter.

Asta înseamnăcă amânarea procesului va aduce cheltuieli suplimentare pentru Simona Halep. Dacă se demonstrează nevinovăția acesteia, ar putea cere despăgubiri organismelor de conducere a tenisului.

Simona Halep așteaptă de opt luni un verdict

Simona Halep se află de opt luni în centrul scandalului de dopaj, dar nici acum nu a primit un verdict. Sportiva a criticat Federația Internațională de Tenis (ITF) pentru amânarea repetată a procesului și a cerut să fie judecată cât mai repede posibil.

Citește și: Irina Begu o depăşește pe Simona Halep în clasamentul WTA după calificarea în sferturi la Madrid

Directorul ANAD Gabriela Andreiașu a declarat că există trei posibile motive pentru aceste amânări, și anume probe noi, modificări ale declarațiilor și solicitarea unor expertize.

„Organizația care a pus-o sub acuzare pe Simona (n.r. – Sports Resolutions, o organizație independentă din Londra) probabil că are alte probe care pot fi depuse la dosar și atunci au nevoie de o perioadă mai lungă de timp. Dacă pe parcursul audierii apar alte abateri la ceea ce declară martorii sau din ceea ce fiecare parte pune la dispoziția completului de judecată, se poate ajunge la un termen mai lung”, a explicat aceasta.