Răsturnare de situaţie în cazul Simona Halep. Dezvăluirea care aruncă în aer cazul de dopaj: „Simona nu se poate bate cu mafia farmaceutică”

Cazul de dopaj al Simonei Halep pare a fi fără sfârșit, în condițiile în care în dosar a fost stabilit un nou termen. Directorul ANAD explică amânarea cazului Simonei Halep, iar preşedintele FRT vine cu o ipoteză halucinantă.

06 mai 2023, 21:32
Răsturnare de situaţie în cazul Simona Halep. Dezvăluirea care aruncă în aer cazul de dopaj: „Simona nu se poate bate cu mafia farmaceutică”

În cel mai optimist scenariu, Simona Halep va primi un verdict pe 28 mai, dar acest lucru nu este încă sigur, atunci fiind posibilă audierea. Întrebată de ce cazul se amână atât de mult, direcotorul Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), a oferit două motive: noi probe la dosar și contradicții în declarații.

Organizația care a pus-o sub acuzare pe Simona probabil că are alte probe care pot fi depuse la dosar și atunci au nevoie de o perioadă mai lungă de timp. Dacă pe parcursul audierii apar alte abateri din ceea ce declara martorii sau din ceea ce fiecare parte pune la dispoziția completului de judecata se poate ajunge la un termen mai lung„, a spus Andreiașu pentru TVR.

De asemenea, Andreiașu a menționat că în dosar pot apărea noi solicitări. „Poate fi cerută și părerea unui expert farmacolog sau toxicolog cu privire la rezultat, la contaminare și. evident, la concentrația identificată în probă”, a completat Andreiașu.

Amintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din 2022.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

Toni Iuruc, lovitură colosală dată Simonei Halep. În timp ce sportiva e suspendată, lui îi merge totul din plin

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

George Cosac: „Simona Halep nu se poate bate cu mafia farmaceutică!

George Cosac dezvăluie ce a discutat, personal, cu președintele Federației Internațioale de Tenis. Ajuns președinte al Federației Internaționale de Tenis consiliat de fostul halterofil român Dragomir Cioroslan, David Haggerty (n.r. americanul căruia Ion Țiriac i-a cerut public demisia după falimentul Cupei Davis) l-a surprins pe George Cosac în discuția despre amânarea nejustificată a cazului de doping Halep.

Președintele FR Tenis vine cu o ipoteză incredibilă legată de cazul de doping al lui Halep.  „Am vorbit, tangențial, cu David Haggerty și i-am adus aminte de Simona. El mi-a zis că este un subiect extrem de sensibil. A spus să lăsăm autoritățile să se pronunțe!” dezvăluie șeful tenisului românesc cum destinul lui Halep depinde de decizia Sport Resolutions, tribunalul independent din Londra desemnat de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului să instrumenteze acuzațiile aduse Simonei pentru dopaj cu Roxadustat.

„Industria farmaceutică este un colos de zeci de miliarde de dolari cu care nu te poți bate!” nu se ferește Cosac să indice adevăratul adversar al lui Halep în încercarea ei disperată de a-și demonstra nevinovăția că nu s-a dopat cu Roxadustat.

„Nu cred că aveau suficiente probe sau probele aduse de Simona combăteau acuzele aduse de ei și, în cazul ăsta, ei nu au hotărât data și încă oscilează cu data când să facă audierile” încearcă președintele FRT să deslușească amânările, tergiversările și durata, greu acceptabilă pentru o jucătoare profesionista ca Halep, a judecării dosarului.

Irina Begu o depăşește pe Simona Halep în clasamentul WTA după calificarea în sferturi la Madrid

„Teoretic, dacă tu (n.r. Simona Halep) ai niște dovezi, trebuie să le ia în seamă și să îți dea într-un fel o sentință, ce îți dau ei, în conformitate și cu ceea ce aduci și tu dar asta trebuie să se întâmple mai întâi. Dacă tu stai 8 luni și nu se întâmplă nimic, tu ce faci?” nu descâlcește nici Adrian Marcu ițele “puse sub cheie” de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA).

„Simona nu se poate bate cu mafia farmaceutică de zeci de miliarde de dolari!”
„Este poate prea dur spus «mafia», dar industria farmaceutică, această industrie care este de zeci, sute de miliarde anual, sunt convins că dictează ceea ce se întâmplă pe piață”, își asumă Cosac identificarea unei lupte în care Simona, în chip de David, se bate cu Goliat.

„Trebuia să se ia o hotărâre, trebuia să fie o audiere măcar! Trebuia să se ia în calcul și ceea ce spune sportivul și, măcar, Simona să aibă un orizont de timp, ce face. Nu mi se pare nici corect, nici fair”, îi este dificil ultimului român care a antrenat-o pe Halep să identifice fractura de logică a arbitrilor Sport Resolutions.

„Ei au făcut acest pas, suspendarea provizorie și, din punctul meu de vedere, nu au argumentele necesare să-i spuna: . Noi, prin decizia noastră provizorie, ți-am pus într-o lumină extrem de gravă integritatea ta, ca om, ca sportiv, ca mare campion și în al doilea rând, activitatea ta de zi cu zi pentru că tu ești o jucătoare profesionistă, ți-am interzis să îți aci meseria” face eforturi Cosac să profileze raționamentul judecătorilor tribunalului independent londonez.

“Îmi dă cu rest, nu înțeleg ! Pentru că, eu personal, sunt ferm convins că Simona, conștient, nu avea cum să se atingă de așa ceva !” trage concluzia vicepreședintele FRT care i-a fost, în două rânduri, antrenor Simonei Halep.