O nouă magistrală de metrou în București. M7 va lega Piața Unirii de orașul Bragadiru

Bucureștiul ar putea avea în următorii ani o nouă magistrală de metrou. Este vorba despre Magistrala M7, care va lega centrul Capitalei de orașul Bragadiru.

06 iun. 2023, 11:24
O nouă magistrală de metrou în București. M7 va lega Piața Unirii de orașul Bragadiru

Rareș Hopincă, city manager al Sectorului 5, a explicat la Gândul care sunt planurile Primăriei Sector 5 pentru construirea Magistralei 7 de metrou, care va pleca de la Piața Unirii și va ajunge în orașul Bragadiru.

Citește și: Probleme la metrou. Interval aproape dublu de așteptare după ce 7 trenuri din cele 57 au ajuns la un milion de kilometri și nu au revizie

”Săptămâna trecută am făcut primii pași pentru construirea Magistralei 7, metroul dintre Piața Unirii și orașul Bragadiru, până la centura feroviară a orașului Bragadiru. După aproximativ 6 luni de discuții cu Ministerul Transporturilor și cu Metrorex am ajuns la un consens în ceea ce privește forma protocolului de colaborare, iar săptămâna trecută am cerut Consiliului General aprobarea de a ne asocia noi, Sectorul 5, cu Metrorex, Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Ilfov pentru a face studiul de fezabilitate pentru Magistrala 7, metroul Piața Unirii – Bragadiru”, a declarat Rareș Hopincă.

Citește și: S-a semnat contractul pentru construirea metroului până la Aeroportul Otopeni. Lucrările vor fi gata în anul 2027, promit autoritățile

City managerul Sectorului 5 a explicat că în prezent sunt în discuție două scenarii pentru construirea acestei magistrale.

„Noi intenționăm ca linia de metrou să fie ori subterană, fie supraterană, până la ieșirea din București, după care să se continue cu un metrou de suprafață până la centura feroviară (…) Am ținut foarte mult să facem acest proiect, după cum am spus, am avut șase luni de discuții permanente cu Ministerul Transporturilor. Cu o echipă foarte hotărâtă la Ministerul Transporturilor au văzut și dânșii oportunitatea și au avut încredere să ne lase pe noi să continuăm demersurile, Metrorex are deja foarte multe proiecte în desfășurare și nu le putea prioritiza astfel încât ritmul să fie același pentru toate, dar pentru noi este vital și am ambiția odată început să-l ducem la bun sfârșit, să facem toți pașii necesari astfel încât într-un an, doi, să terminăm studiul de fezabilitate, apoi să constituim obiectivul de investiții, să-l aprobăm la nivelul Guvernului, după care să facem demersurile pentru a identifica sursa de finanțare”, a mai spus Rareș Hopincă.