O nouă metodă de înşelăciune. Au apărut medici falşi care vin să recolteze probe pentru testarea COVID-19

Publicat: Joi, 26 Martie 2020 22:32 // Actualizat: Joi, 26 Martie 2020 22:32 // Sursa: romaniatv.net

Escrocii au găsit o nouă metodă de a intra în casele oamenilor. Aceştia se dau drept medici care vin să recolteze probe pentru testarea infecţiei cu coronavirus sau spun că sunt angajaţi ai firmelor de dezinsecţie sau deratizare.

"Stimaţi cetăţeni, aducem în atenţia dumneavoastră faptul că în aceste momente tulburi, elemente criminale, care dau dovadă de o lipsă totală de umanitate, încearcă să profite de temerea cetăţenilor şi de naivitatea lor pentru a săvârşi infracţiuni. Au fost semnalate cazuri în care delicvenţii s-au prezentat drept cadre medicale venite să facă recoltări de probe de sânge în vederea testării pentru COVID-19. De asemenea, alţi indivizi s-au deghizat în angajaţi ai firmelor de dezinfecţie şi deratizare încercând ba să păcălească oamenii să plătească pentru o dezinfecţie fictivă, ba să intre in casele cetăţenilor pentru a-i jefui", se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Prefecturii Caraş-Severin.

Reprezentanţii Prefecturii atrag atenţia că nu se fac teste pentru COVID-19 sau consultaţii la domiciliu, nu se fac operaţiuni de dezinfecţie (în afară de cazul în care Primăria organizează o astfel de operaţiune împreună cu DSP, operaţiune care este anunţată în prealabil).

"Aceşti escroci vizează în principal persoane mai în vârstă sau care locuiesc singure, dar şi celălalte categorii de cetăţeni pot cădea victimă acestor indivizi. Avertizăm cetăţenii să fie vigilenţi, să nu deschidă uşa niciunei persoane necunoscute, indiferent de motivele invocate de aceştia şi să alerteze de urgenţă autorităţile pentru identificarea şi prinderea acestor indivizi fără scrupule", mai arată sursa citată.

Citeşte şi Bărbat infectat cu coronavirus, mort după ce a fost trimis acasă de medicii de la două spitale

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus escrocherie medici falsi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H