O nouă metodă de înşelătorie după criza provocată de coronavirus. Victimele sunt români care îşi căută un loc de muncă

O nouă metodă de înșelătorie face victime. Infractorii profită de faptul că mulți români caută acum un loc de muncă și facilitează o așa-zisă angajare în supermarketuri. Aranjarea unui loc stabil de muncă se face, însă, în schimbul unor sume de bani. 

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 09:06
O nouă metodă de înşelătorie după criza provocată de coronavirus. Victimele sunt români care îşi căută un loc de muncă

Infractorii profita de criza provocata de coronavirus si apeleaza la noi metode de a pacali victimele. Un bărbat care a înselat mai multe persoane, după ce le-a cerut bani în schimbul promisiunii unui loc de muncă la supermarket, a fost prins de politistii bucuresteni. Acesta profita de disperarea celor rămasi fara loc de munca în urma crizei coronavirus.

El îsi gasea victimele de pe site-urile de anunturi. Apoi, bărbatul suna si se recomanda ca fiind un reprezentant cu functie de conducere în cadrul unui important lant de magazine din Bucuresti. După o scurtă discutie, în urma căreia le comunica persoanelor că sunt ca si angajate”, le anunta că, de fapt pentru medicina muncii este nevoie de un set complex de analize. Tot acest discurs i-a făcut pe oameni să-l creadă si să-i trimită banii pentru analize.

În acest mod, timp de o lună, acesta a reusit să însele o multime de persoane, dintre care sapte au si făcut plângere împotriva lui. A fost prins ulterior cu ajutorul unora dintre victime, care au colaborat cu politistii.

Suspectul a fost retinut pentru înselăciune si dus apoi în fata magistratilor Judecătoriei Sectorului 1, care au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.