O nouă metodă de plată la Kaufland, din toamnă. Clienții nu vor mai avea nevoie de card, numerar sau internet

Kaufland introduce o nouă meodă de plată. Din toamnă, retailerul vrea să ofere clienților un nou serviciu de plată, complet diferit de cele obișnuite.

27 aug. 2023, 09:59
O nouă metodă de plată la Kaufland, din toamnă. Clienții nu vor mai avea nevoie de card, numerar sau internet
Kaufland introduce o nouă metodă de plată

Din toamnă, Kaufland introduce o nouă modalitate de plată în Germania. Lanțul de supermarketuri vrea să ofere clienților un nou serviciu de plată, diferit de cele obișnuite, care nu prevede numerar sau card și nici măcar de internet nu este nevoie. Iată cum va funcționa acest serviciu.

Este vorba despre funcția Bluecode (cod albastru). Acest termen este menționat tot mai des în legătură cu noile funcții de plată din magazine. Metoda este deja folosită în magazinele de hardware Globus, farmaciile Rossmann și Müller, cât și în numeroase supermarketuri austriece marca Billa. Kaufland vrea acum să urmeze exemplul și să introducă metoda de plată din toamnă, după o primă fază de testare.

Citește și: Prețuri mai mici la alimente pentru români! Cele 14 produse care se ieftinesc în Lidl, Kaufland și alte magazine de la 1 august

Noua metodă de plată ar trebui să devină parte a aplicației Kaufland, astfel încât clienții să-și poată plăti în mod convenabil cumpărăturile prin intermediul telefonului mobil. Pentru a face acest lucru trebuie să introducă datele de plată în aplicație. La casă trebuie doar să prezinte codul QR de pe cardul Kaufland. În urma plății, codul QR negru devine albastru. De aici și denumirea „Bluecode”. Atenție, codul este valabil doar pentru 4 minute.

O altă caracteristică a modalității de plată este că funcționează fără internet, cel puțin temporar. Clienții pot plăti prin „Bluecode” chiar dacă nu au internet.

Aplicația Kaufland Pay va putea fi utilizată la casele normale, dar și la cele cu autoservire și poate fi folosită inclusiv pe ceasurile inteligente.

Citește și: De ce se pune muzică în Kaufland, Mega Image, LIDL, Carrefour sau Auchan. Trucul folosit de supermarketuri ca să cheltuiești mai mulți bani. 

Noua modalitate de plată a fost dezvoltată de Kaufland împreună cu furnizorii de servicii Bluecode și Payone. Potirvit companiei, Bluecode poate fi folosit și în magazinele online dacă cumpărătorii scanează codul QR care apare pe smartphone-ul sau smartwatch-ul lor.

Compania Bluecode își dorește să crească în viitor și să construiască o rețea în întreaga Europă. În prezent, există aproximativ 20.000 de puncte de acceptare.