O nouă minune la Iaşi. Medicii i-au replantat piciorul băiatului lovit de tren pentru că avea căştile la urechi

Un băiat în vârstă de 15 ani a ajuns, marţi, la spital, cu un picior amputat, după ce a fost lovit de tren în proximitatea staţiei CF Vatra Dornei Băi. Medicii din iaşi, care au reuşit să replanteze mâinile unei adolescente, au mai făcut o minune şi de data asta.

18 ian. 2023, 11:07
O nouă minune la Iaşi. Medicii i-au replantat piciorul băiatului lovit de tren pentru că avea căştile la urechi
Medicii i-au replantat piciorul băiatului lovit de tren

UPDATE: Medicii ieşeni au reuşit replantarea gambei stângi în cazul adolescentului din Vatra Dornei lovit de tren cu o zi în urmă, intervenţia chirugicală durând aproximativ 13 ore. Băiatul în vârstă de 16 ani a fost supus unei intervenţii chirugicale imediat după ce a fost adus marţi cu elicopterul SMURD de la Vatra Dornei, medicii de la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi reuşind să-i replanteze gamba stângă.
Intervenţia a durat aproximativ 13 ore, fiind realizată de o echipă formată din mai mulţi medici, printre care specialişti în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, chirugie pediatrică, dar şi de la Terapie Intensivă.
Medicul Tamara Roşu, purtător de cuvânt al spitalului de copii Sfânta Maria din Iaşi, a declarat miercuri că adolescentul se află internat în secţia ATI din cadrul spitalului, ea precizând că este vorba despre ”un politraumatism cu indice de severitate lezional mare”.

Un băiat de 15 ani este în stare gravă, după ce a fost lovit de tren în zona Gării Vatra Dornei Băi.  Adolescentul ar fi avut căștile pe urechi și telefonul în mână și nu a observat apropierea trenului, motiv pentru care a fost prins sub tren, în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi.

O dramă cumplită s-a consumat marți dimineață în centrul municipiului stațiune Vatra Dornei, lângă Gara Vatra Dornei Băi.

Un elev în vârstă de 15 ani nu a observat trenul, în mod inexplicabil, la pasajul pietonal de trecere peste calea ferată de lângă podul de peste râul Dorna, în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi.

Lacrimi de fericire pentru Alexia. Adolescenta cu mâinile amputate în accident şi-a petrecut Revelionul alături de cei dragi

În jurul orei 7.40, băiatul a fost lovit de trenul Regio 5702 Ilva Mică – Suceava, care la acea oră intra în Gara Vatra Dornei Băi. Trenul venea așadar dinspre Bistrița și se apropia de gară.

Mecanicul le-a relatat polițiștilor că a claxonat cu fluierul locomotivei la apropiere de pasaj, însă, absolut inexplicabil, tânărul nu a avut nici o reacție și a pătruns în gabaritul căii ferate. Mecanicului i-a fost imposibil să oprească garnitura pe loc.

În mod cert, tânărul nu a văzut că vine trenul și nici nu l-a auzit. Avea gluga trasă pe cap, iar un martor le-a spus polițiștilor că avea și căști pe urechi.

Băiatul a fost transportat de urgență cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Copii „Sf Maria” din Iași. Băiatul de 15 ani a fost dus direct în blocul operator, unde o echipă de chirurgi pediatri, chirurgi plasticieni, ortopezi, pediatri, medici de anestezie și terapie intensivă, neurochirurgi trebuie să decidă care va fi atitudinea terapeutică.

VIDEO Primele imagini cu Alexia, fata cu mâinile amputate și replantate de medicul supranumit „îngerul copiilor”, după accidentul de la Paşcani

„Membrul amputat a ajuns la spitalul nostru odată cu pacientul. Echipa multidisciplinară va decide atitudinea terapeutică. Pacientul a suferit amputaţie de gambă stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală. Se află în şoc postraumatic, şoc hemoragic. Respiră spontan, este conştient. Au fost instituite măsuri de suport vital, se fac explorări imagistice şi consult multidisciplinar. A fost dus în blocul operator.

Potrivit lui Valentin Stan, piciorul amputat a fost plasat în gheaţă şi a plecat cu pacientul, pentru că este posibil să se încerce replantarea piciorului, în condiţiile în care copilul ar fi fost transferat la aceeaşi echipă medicală care a reuşit, anul trecut, să replanteze mâinile unei fete rănite într-un accident rutier.

Fiecare caz are particularitatea lui. Echipa terapeutică va decide. Impactul pe care îl au astfel de traume este major”, a declarat dr. Solange Roşu, potrivit Agerpres.

În final, ţncă o minune s-a produs la Spitalul Sfânta Maria din Iași. Medicii de acolo au reușit să-i reiplanteze piciorul adolescentului de 15 ani care a fost călcat de tren, în centrul stațiunii Vatra Dornei.