O nouă plângere pe numele lui Mircea Negulescu. Blejnar: Am făcut o plângere pentru cercetare abuzivă

Fostul șef ANAF Sorin Blejnar s-a prezentat marți dimineață la sediul Parchetului General pentru a fi audiat de procurori. El a fost chemat la audieri după ce a depus o plângere pe numele procurorului Mircea Negulescu.

RomaniaTV.net
29 ian. 2019, 08:49
O nouă plângere pe numele lui Mircea Negulescu. Blejnar: Am făcut o plângere pentru cercetare abuzivă

„Am făcut o plângere pentru cercetare abuzivă acum câteva luni împotriva procurorului Negulescu şi acum am fost chemat ca să dau explicaţii şi să-mi susţin plângerea. (V-a făcut Negulescu şi dvs. dosar?) Da, unul.”, a declarat Sorin Blejnar la sosirea la Parchetul general. 

Parchetul General a dispus, în 22 ianuarie, prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu pentru încă 30 de zile. 

Fostul procuror Mircea Negulescu este urmărit penal pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Potrivit Parchetului General, Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu l-au determinat prin constrângere pe fostul deputat Vlad Cosma, ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la DNA Ploieşti.

Parchetul mai arată că, deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de Vlad Cosma, Lucian Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de corupere a alegătorilor, prezentând instanţei, drept probe, documentele ticluite.

Luni seara, CSM a respins cererea depusă de Adina Florea, procuror şef adjunct al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, privind emiterea unui aviz în vederea solicitării în instanţă a arestării preventive a lui Lucian Onea şi Mircea Negulescu.