O nouă premieră istorică. Arabia Saudită a organizat prima cursă ciclistă pentru femei

Femeile saudite pasionate de ciclism şi-au văzut visul cu ochii. Guvernul conservator al acestei ţări le-a permis într-un gest fără precedent să concureze într-o cursă ciclistă.

RomaniaTV.net
12 apr. 2018, 14:06
O nouă premieră istorică. Arabia Saudită a organizat prima cursă ciclistă pentru femei

Întrecerea a avut loc marţi, în oraşul saudit Jeddah. 47 de femei s-au adunat la startul unei curse care a avut o lungime de 10 km, organizate de Be Active, o asociaţie care a adus laolaltă femeile cicliste şi autorităţile locale.

Într-o declaraţie pentru mass media locală, organizatoarea Nadima Abu al-Enein s-a arătat surprinsă de numărul mare de cicliste înscrise în concurs. „Prezența masivă a celor care au vrut să participe a determinat comitetul organizatoric să crească numărul de participante de la 30 la 47 de fete. În plus, comisia trebuit să excludă numeroase alte fete care sperau să participe la întrecere„, a spus aceasta.

Deşi în general evenimentul a beneficiat de aprecieri, au fost şi voci care au criticat organizarea sa. „Dacă vrea să călătorească cu bicicleta, trebuie să o facă singură și nu în public și nici în fața atâtor oameni”, una opinia împărtăţită de majoritatea contestatarilor.

Eu nu sunt un cleric religios, dar o femeie poate fi seducătoare și o bicicletă își dezvăluie toate părțile atractive pentru bărbați. Dacă vrea să călătorească cu bicicleta, trebuie să o facă singură și nu în public și nici în față de oameni.