O nouă provocare. Coco Popescu urcă cinci munţi, în deşert

Crina "Coco" Popescu, prima alpinistă care a încheiat circuitul Seven Volcanoes, va începe pe 15 noiembrie acţiunea de cucerire a cinci vârfuri din Atacama.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 15:40
O nouă provocare. Coco Popescu urcă cinci munţi, în deşert

Tânăra alpinistă Crina „Coco” Popescu se află în faţa unei noi provocări. Pe data de 15 noiembrie adolescenta în vârstă de 16 ani începe „expediţia Atacama”, în care îşi propune ca în doar 40 de zile să urce 5 vârfuri, fiecare mai înalt de 6.500 m.

Aceasta este o premieră pentru alpinismul din ţara noastră, pentru că niciun alt român nu a mai realizat o  succesiune de ascensiuni de asemenea dificultate. Coco Popescu are deja în palmares şapte recorduri mondiale şi este prima alpinistă din lume care a încheiat Circuitul Seven Volcanoes, fiind dealtfel singura din echipa internaţională care a escaladat muntele Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica.

Drumul său către triumf a început la vârsta de 6 ani când tatăl său, Ovidiu Popescu, preşedintele Clubului Sportiv Montan Altitudine din Râşnov, a luat-o într-o excursie pe Vârful Omu. La 10 ani a fost în Alpi, unde a descoperit cu adevărat măreţia şi înălţimea munţilor şi unde a urcat pe primul vârf de peste 4.000 m, Dente del Gigante.

Vârfurile pe care va încerca să le escaladeze Coco după 15 noiembrie sunt Ojos del Salado (6.880 m – cel mai înalt vulcan din lume), Tre Croces Sur (6.613 m), Incahuasi (6.621 m), Tre Croces Cent (6.749 m) şi Pissis (6.795 m).