O nouă răsturnare la Dinamo. Ciobi şi-a dat demisia, Bonetti numit din nou antrenor

Italianul, care a mai pregătit-o pe Dinamo în 2009, timp de opt etape, nu este agreat la echipă de fraţii Becalii, Cornel Dinu şi nici de o parte a jucătorilor.

RomaniaTV.net
10 apr. 2012, 07:59
O nouă răsturnare la Dinamo. Ciobi şi-a dat demisia, Bonetti numit din nou antrenor

Răsturnare spectaculoasă de situaţie la Dinamo. După ce luni după-amiază oficialii „câinilor” s-au îneţeles cu Dario Bonetti, iar spre seară au renunţat la numirea italianului pe banca tehnică, marţi dimineaţa Liviu Ciobotariu şi-a dat demisia din funcţie, astfel că italianul va fi numit, în cele din urmă, ca antrenor al grupării alb-roşii.

Cele şase etape consecutive fără victorie ale lui Dinamo i-au determinat pe şefii lui Dinamo să-i caute înlocuitor antrenorului Liviu Ciobotariu, însă în cele din urmă se pare că s-a ales o soluţie de compromis.

Luni seara, conform surselor Gazetei Sporturilor, principalii adversari ai lui Bonetti, Victor şi Ioan Becali, dar şi administratorul delegat Cornel Dinu, au făcut presiuni uriaşe pe lângă Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu să renunţe la numirea italianului.

Mai mult, fraţii Becali au apelat la jucători, care au mers la Badea pentru a-l susţine pe Ciobotariu. În momentul de faţă, trei sferturi din fotbaliştii lui Dinamo au contracte de reprezentare cu fraţii Becali. La precedenta despărţire de „câini”, Dario Bonetti denunţase faptul că oameni din conducerea clubului îi sugerau ce fotbalişti să folosească în meciurile de campionat.

Dario Bonetti i-a mai pregătit pe „câini” în perioada iunie-octombrie 2009, fără prea mare succes. Cu el pe banca tehnică, Dinamo a bifat opt meciuri în Liga I, înregistrând patru victorii, un egal şi trei înfrângeri.

Italianul a antrenat ultima dată selecţionata Zambiei, cu care a obţinut calificarea la Cupa Africii pe Naţiuni (CAN-2012). El a fost înlocuit de la echipă înaintea turneului final.