O nouă şansă pentru programul „Casa Verde Fotovoltaice”. Cine şi cum se poate înscrie

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a făcut anunțul așteptat cu privire la deschiderea unei noi sesiuni pentru programul "Casa Verde Fotovoltaice". În cadrul unei conferințe de presă susținute după o ședință a conducerii PNL, oficialul guvernamental a dezvăluit că această nouă etapă va începe miercuri, la ora 10:00.

20 nov. 2023, 16:17
O nouă şansă pentru programul „Casa Verde Fotovoltaice”. Cine şi cum se poate înscrie
O nouă şansă pentru programul "Casa Verde Fotovoltaice". Cine şi cum se poate înscrie

O nouă şansă pentru programul „Casa Verde Fotovoltaice”. Programul, care vizează instalarea panourilor fotovoltaice în gospodăriile din România, a fost blocat în urma unei decizii a Curții de Apel Oradea acum câteva săptămâni.

„Vreau să anunţ faptul că am ajuns la o înţelegere între părţi, în sensul în care miercuri, în această săptămână, la ora 10:00, vom deschide o nouă sesiune prin care vom valida potenţialii instalatori. Bineînţeles că se pot înscrie şi instalatori care nu au încercat să se înscrie prima dată, la fel cum se pot înscrie şi instalatori care au fost respinşi, aşa cum este cazul acestei societăţi comerciale. Am primit o promisiune a societăţii că, în măsura în care se va deschide o nouă sesiune şi în măsura în care va fi validată ca instalator autorizat de către Ministerul Mediului, aceasta va renunţa la procesul pe care îl avem, va face o cerere de renunţare la judecată, moment din care putem să sperăm că aşteptarea celor 90.000 de familii va fi mult scurtată”, a declarat Mircea Fechet.

Citeşte: Obligativitatea motării repartitoarelor de căldură, amânată cu un an

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a subliniat că, pe lângă cei care nu au avut succes la înscrierea inițială, și cei respinși anterior pot participa la această nouă sesiune. De asemenea, a menționat că o companie care a dat în judecată Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a promis să renunțe la proces în cazul în care va fi validată ca instalator autorizat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

„Aş vrea să aduc în atenţia opiniei publice faptul că, în urmă cu câteva zile, am invitat la sediul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor reprezentanţii companiei care au dat în judecată AFM. De asemenea, am invitat şi reprezentanţii Administraţii Fondului pentru Mediu, încercând să găsesc o posibilitate de mediere a acestui conflict între un privat şi statul român, înţelegând că termenele de judecată ar putea să depăşească cu mult perioada pe care noi o estimăm şi cu speranţa că reuşim să deblocăm această situaţie”, a completat Mircea Fechet.

Citeşte şi: Vești bune pentru români în prag de sărbători! Noi tichete cadou de 300 de lei pentru această categorie de persoane

În concluzie, noul anunț oferă o şansă pentru cele 90.000 de familii aflate în așteptare. Înscrierile vor începe miercuri, la ora 10:00, iar participanții sunt încurajați să se asigure că îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite de autorități pentru a beneficia de facilitățile programului „Casa Verde Fotovoltaice”.