O nouă sărbătoare naţională în România: Ziua Prefectului. PROIECT

Publicat: Duminică, 01 Octombrie 2017 13:37 // Actualizat: Duminică, 01 Octombrie 2017 14:10 // Sursa: romaniatv.net

Noua parlamentari din PSD, PNL si ALDE, dintre care şapte sunt foşti prefecţi, au depus la Senat o propunere legislativă prin care doresc instituirea zilei de 2 aprilie drept Ziua Institutiei Prefectului din Romania.

Ziua Instituţiei Prefectului din România ar urma sa fie "marcata de autoritatile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi de instituţiile publice de cultură din ţară şi din străinătate prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter cultural-ştiinţific dedicate recunoaşterii rolului şi meritelor institiţiei Prefectului la dezvoltarea ţării noastre din punct de vedere economic, cultural şi social", se arată în proiectul de lege.

In acest scop, potrivit articolului 3 al proiectului de lege, "autoritatile centrale şi locale pot sprijini material şi logistic" desfasurarea sărbătorii, "in limita fondurilor disponibile".

Mai mult, ultimul articol al propunerii acorda Televiziunii Romane si Radioului public posibilitatea de a difuza "emisiuni culturale" dedicate acestei zile.

Ziua Prefectului ar trebui sărbătorită în fiecare an pe 2 aprilie pentru că la acea dată a fost înfiinţată acum 153 această funcţie. Propunerea de lege a fost depusă la Senat şi va fi dezbătută în procedură de urgenţă.

Vezi aici proiectul şi cum motivează foştii prefecţi depunerea proiectului de lege

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
sărbătoare naţională Ziua Institutiei prefectului ziua prefectului
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 oct 18:46
Răspunde | Votează email 0 email
Margineanu Eugenia
La 9 Aprilie ,in ficare an,in Japonia ,la Kawasaki ,se sarbatoreste " Kanamara Matsumi ,Festivalul penisului de otel",un omagiu adus fertilitatii .Pe cand aceasta initiativa legislativa si-n Parlamentul Romaniei ?
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H