O nouă specie de HOMAR a primit numele lui NELSON MANDELA

O nouă specie de homar, descoperită în apele din largul Africii de Sud, a primit numele fostului lider al mişcării anti-apartheid, Nelson Mandela, informează dailymail.co.uk.

RomaniaTV.net
11 ian. 2014, 21:19
O nouă specie de HOMAR a primit numele lui NELSON MANDELA

Noua specie de homar este înrudită cu crabul pustnic (hermit crab) şi a fost denumit Munidopsis mendelai, în memoria fostului lider sud-african.

Nelson Mandela a murit pe 5 decembrie 2013 la vârsta de 95 de ani.

Specia a fost descoperită într-o regiune puţin explorată din sud-vestul Oceanului Indian, în largul coastelor Africii de Sud, în 2011. Exemplarele din această specie trăiesc la o adâncime de circa 750 de metri şi au dimensiuni foarte mici – carapacea lor măsoară doar şapte milimetri.

Aceste crustacee îşi petrec cea mai mare parte a vieţii pe fundul mărilor şi oceanelor. Anumite specii de homari se hrănesc prin filtrare, altele sunt necrofage, iar altele sunt veritabili vânători marini.

Noua specie a fost descoperită de Diva Amon, un student masterand la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, care participa la un studiu despre sursele de hrană subacvatice şi despre oasele de balenă.