O nouă specie de HOMAR a primit numele lui NELSON MANDELA

Publicat: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 23:19 // Actualizat: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 23:19 // Sursa: romaniatv.net

O nouă specie de homar, descoperită în apele din largul Africii de Sud, a primit numele fostului lider al mişcării anti-apartheid, Nelson Mandela, informează dailymail.co.uk.

Foto: Daily Mail

Noua specie de homar este înrudită cu crabul pustnic (hermit crab) şi a fost denumit Munidopsis mendelai, în memoria fostului lider sud-african.

Nelson Mandela a murit pe 5 decembrie 2013 la vârsta de 95 de ani.

Specia a fost descoperită într-o regiune puţin explorată din sud-vestul Oceanului Indian, în largul coastelor Africii de Sud, în 2011. Exemplarele din această specie trăiesc la o adâncime de circa 750 de metri şi au dimensiuni foarte mici - carapacea lor măsoară doar şapte milimetri.

Aceste crustacee îşi petrec cea mai mare parte a vieţii pe fundul mărilor şi oceanelor. Anumite specii de homari se hrănesc prin filtrare, altele sunt necrofage, iar altele sunt veritabili vânători marini.

Noua specie a fost descoperită de Diva Amon, un student masterand la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, care participa la un studiu despre sursele de hrană subacvatice şi despre oasele de balenă.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 ian 23:31
... O nouă specie de homar, descoperită în apele din largul Africii de Sud, a primit...
1
EUR
4.8286
RON
05 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H