O nouă subvariantă a Omicron a fost descoperită în Shanghai, China

A fost descoperit un caz de Covid cu o nouă subvariantă a Omicron. BA.5.2.1 a fost descoperită în orașul Shanghai din China, a transmis, duminică, un oficial chinez. El a vorbit despre situația dificilă cu care se confruntă China pentru a putea ține pasul cu noile mutații ale Covid.

10 iul. 2022, 19:50
O nouă subvariantă a Omicron a fost descoperită în Shanghai, China

Cazul cu noua subvariantă Omicron a fost identificat în districtul Pudong, pe 8 iulie, la o persoană venită din străinătate, a precizat Zhao Dandan, director adjunct al comisiei de sănătate a oraşului.

Shanghai, aflat în estul Chinei, a ieșit din lockdown la începutul lunii iunie, după aproximativ două luni. Cu toate acestea, chiar și după carantină a continuat să funcționeze după reguli stricte și restricții.

„Oraşul nostru a continuat recent să raporteze mai multe cazuri pozitive (de COVID-19) transmise la nivel local, iar riscul de răspândire a epidemiei în societate rămâne foarte ridicat”, a avertizat Zhao Dandan.

Oficialul chinez a explicat că locuitorii din mai multe cartiere importante din Shanghai vor fi supuși la două runde testare în perioada 12-14 iulie pentru a reduce șansele apariției de noi focare.

Varianta Omicron BA.5, care se află la baza unui nou val de cazuri de infectare cu COVID-19 în alte ţări, a fost descoperită pentru prima dată în China la 13 mai, la un pacient de sex masculin în vârstă de 37 de ani care zburase la Shanghai din Uganda, conform Centrului chinez pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. S

-a demonstrat că varianta BA.5 prezintă o rată accelerată de transmitere şi o capacitate îmbunătăţită de evadare imunitară, a declarat în cadrul aceluiaşi briefing Yuan Zhengan, membru al grupului consultativ de experţi pentru prevenirea COVID-19 în Shanghai. Vaccinarea este în continuare eficientă pentru prevenirea cazurilor grave de îmbolnăvire sau de deces ca urmare a infectării cu varianta BA.5, a adăugat el.

Citește și Experții în sănătate lansează bomba, mare atenție! Poți lua Covid din nou și după patru săptămâni din cauza noii subvariante a Omicron

Citește și Ce spune Alexandru Rafila despre doza a patra de vaccin anti-COVID. Cine nu ar trebuie să se vaccineze acum