O nouă taxă pentru șoferi de la 1 iunie. Lovitură pentru români la început de sezon estival

Noua taxă auto devine obligatorie de la 1 iunie 2023. Taxa va fi plătită de către toți românii care ajung în acest sezon estival pe litoral.

27 mai 2023, 10:07
O nouă taxă pentru șoferi de la 1 iunie. Lovitură pentru români la început de sezon estival

Urmează o nouă minivacanță pentru elevi și bugetari după ce Guvernul a decis să facă punte între Ziua Copilului și Rusalii. Mai exact, aceștia vor avea liber în intervalul 1-5 iunie 2023, cu ocazia Zilei Copilului (1 iunie), urmată de Sărbătoarea Rusaliilor care pică anul acesta pe 4 și 5 iunie. Șoferii care ajung în minivacanța de 1 iunie pe litoralul românesc vor fi nevoiți să achite o nouă taxă. Este vorba despre plata parcării de pe litoral, potrivit Cancan.

Dacă în perioada de extrasezon se aplica peste tot tariful taxei de parcare pentru Zona 2, în stațiunea Mamaia, fără costuri suplimentare în weekend, odată cu începerea sezonului estival, regulile se schimbă.

Astfel, de la 1 iunie, când începe sezonul estival, stațiunea Mamaia devine zona 0 și șoferii vor fi nevoiți să achite tarife de parcare aferente acestei zone, inclusiv la final de săptămână, de la ora 08:00 până la 20:00.

Cod rutier. Amendă în valoare 5500 de lei pentru şoferii care folosesc GPS! Pericolul îi pândește pe toți cei care ignoră această regulă

Ce taxă vor plăti șoferii care ajung vara asta pe litoral, în stațiunea Mamaia

  • zona 0 – 4 lei/h, prima oră 2 lei, iar prima jumătate de oră este gratuită, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 123/2021
  • 2 ore – 6 lei
  • 3 ore – 10 lei

Taxa de parcare se va achita prin plata la automatele electronice de plată din parcare (card bancar, banconte și monede), SMS, utilizând aplicația ”Constanța Parking”, în mediul online, sau prin tichete răzuibile.

COD RUTIER 2023. Șoferii sunt obligați să facă un nou test medical, după ce numărul accidentelor a crescut considerabil din cauza oboselii acestora

Cât costă o noapte de cazare pe litoralul românesc în minivacanța de Rusalii. Prețurile s-au scumpit cu 16%, nu oricine își mai permite

În doar câteva zile românii se vor bucura de minivacanța de Rusalii, iar acesta e un nou prilej de a pleca din București. Bugetarii vor avea liber de joi, 1 iunie, până luni, 5 iunie 2023, și pot alege să meargă la mare, la munte, în Delta Dunării sau în diverse orașe din țară.

La cazări tarifele au crescut cu circa 16%, însă datorită programului „Litoralului pentru toți”, care se desfășoară în perioada 22 mai – 18 iunie, românii pot beneficia de prețuri reduse cu până la 70%.

Programul include și oferte all-inclusive începând de la 160 de lei pe noapte, de persoană, la un hotel de trei stele. Durată minimă de ședere e de cel puțin trei nopți. De asemenea, există și cazări care încep de la 34 de lei pe noapte de persoană, însă nu include mic dejun, iar tariful e valabil doar dacă stați cel puțin cinci nopți.