O nouă tentativă de fraudă în România. Escrocii se folosesc de logo-ul Kaufland pentru a-i înşela pe români

Kaufland îşi avertizează clienţii în legătură cu o nouă tentativă de fraudă, după ce pe internet a început să circule un mesaj în care românii sunt îndemnaţi să participe la un concurs care pare organizat de retailer.

26 mai 2022, 13:41
O nouă tentativă de fraudă în România. Escrocii se folosesc de logo-ul Kaufland pentru a-i înşela pe români

O nouă tentativă de fraudă în România. De data aceasta, escrocii s-au folosit de numele şi de logo-ul Kaufland pentru a-i păcăli pe români.

O nouă tentativă de fraudă în România. Mesajul primit de români

Kaufland România avertizează că pe internet circulă un mesaj fals, în care românii sunt îndemnaţi să participe la un concurs organizat de retailer cu ocazia celei de-a 54-a aniversare. Aceştia trebuie să răspundă la patru întrebări despre Kaufland pentru a primi un card cadou în valoare de 2.000 de lei.

Citeşte şi Tentativă de fraudă cu donații false pentru Ucraina propagată prin e-mail

„Mesajul care circulă în mediul online ‘Kaufland celebrează cea de-a 54-a aniversare de cadouri limitate la tombolă! Prin chestionar, veţi avea şansa să obţineţi Un card cadou în valoarea de 2000 lei’ şi care redirecţionează utilizatorii către link-uri precum mugualty.top/kaufland-de, silencetribute.top/kaufland-de, luncheonlimp.top/kaufland-de, telleringral.top/kaufland-de, falsehorfume.top/kaufland-de şi ministerialseduce.top/kaufland-de, nu aparţine companiei noastre şi îi îndemnăm pe utilizatori să nu participe la astfel de concursuri şi să nu acceseze aceste link-uri.

Kaufland România respinge categoric asemenea modalităţi de promovare. Totodată, Kaufland ia toate măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea acestei tentative de fraudă”, informează reprezentanţii Kaufland.

Citeşte şi Şeful ANAF pune tunurile pe marii evazionişti. „Ne-am săturat să vedem Antifrauda alergând după un comerciant care vinde doi covrigi și un suc”