O nouă teorie a conspiraţiei îşi face loc printre antivaccinişti: aceştia se tem că ar putea fi infectaţi de persoanele vaccinate

O nouă teorie a conspiraţiei îşi face loc printre antivaccinişti. Teoria i-ar putea determina pe aceştia să înceapă să folosească măştile de protecţie.

13 mai 2021, 09:34
O nouă teorie a conspiraţiei îşi face loc printre antivaccinişti: aceştia se tem că ar putea fi infectaţi de persoanele vaccinate

O nouă teorie a conspiraţiei printre antivaccinişti. Noua teorie a conspiraţiei face referire la faptul că persoanele vaccinate le-ar putea infecta pe cele nevaccinate. La baza acesteia stă faptul că cei vaccinați pot „vărsa” anumite proteine asupra celor nevaccinați, care vor suferi apoi efecte adverse, informează Reuters, care demontează, însă, informația. Principala îngrijorare a antivacciniştilor este că răspândirea acestor proteine ar determina menstruații neregulate, infertilitate și avorturi spontane.

Această teorie este parte dintr-o conspiraţie mai complexă, conform căreia pandemia ar fi o metodă de depopulare a planetei, iar vaccinul ar fi cel care ar contribui la reducerea populaţiei.

Citeste si EXCLUSIV | Medicul Virgil Musta, avertisment privind apariţia unui nou val la pandemiei. „Depinde dacă apare o tulpină nouă”

Experții susţin, însă, că această nouă teorie a conspiraţiei a apărut dintr-o neînțelegere profundă a modului în care funcționează vaccinurile. Astfel, conspiraționiștii ajung să se încurajeze unii pe alții să păstreze distanța, un aspect pe care l-au criticat aspru până acum.

O nouă teorie a conspiraţiei printre antivaccinişti. Un medic antivaxxer propune ca persoanele vaccinate să poarte o insignă pentru a fi evitate pe stradă

Sherri Tenpenny, o conspiraţionistă influentă, a sugerat recent într-o intervenţie transmisă pe internet, că ar putea fi necesar „să stai departe de cineva care a făcut aceste injecții pentru totdeauna”, scrie vice.com.

Un alt anti-vaxxer la fel de influent a sugerat că ar putea fi nevoie ca persoanele vaccinate să fie plasate în carantină pentru ca cele nevaccinate să fie protejate.

Există ceva care se transmite de la oamenii vaccinaţi cu această otravă la cei nevaccinaţi”, a declarat Larry Palevsky, un pediatru antivaccinist din New York. Mai mult, el a spus că persoanele vaccinate ar trebui să aibă un semn distinctiv, „o insignă pe braț pe care să scrie: Am fost vaccinat chiar dacă nu este un vaccin, astfel încât să știm să le evităm pe stradă, să nu ne apropiem de ele nicăieri în societate”.

Citeste si Medicul Adrian Marinescu despre testarea anticorpilor: „Dacă mi-am testat anticorpii după o lună, stau liniştit trei luni. Să vedem lucrurile mai echilibrat, nu trăim o apocalipsă”

Iar unii adepți ai teoriilor conspiraționiste se întreabă dacă nu cumva masca ar putea deveni salvarea lor. Un poster publicat pe platforma 4chan arăta că „anonimii” ar fi nevoiți „să poarte o mască în preajma celor vaccinați, întrucât aceştia elimină chestiile cu ARNm”.

În acelaşi timp, există şi conspiraţionişti care susţin că această categorie de persoane nu va purta niciodată mască pentru că „ar fi o prostie” după ce au promovat astfel de mesaje.