O nouă tragedie. A fost găsit mort în casă, se pare că făcuse atac de cord cu cel puţin două zile înainte

Autorul american de comic books Steve Ditko, care a participat alături de Stan Lee la crearea celebrului personaj Spider-Man, a murit la New York la 90 de ani, potrivit surse ale poliţiei citate de mass-media locale, relatează sâmbătă EFE, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
08 iul. 2018, 07:13
O nouă tragedie. A fost găsit mort în casă, se pare că făcuse atac de cord cu cel puţin două zile înainte

Autorităţile au găsit trupul neînsufleţit al lui Ditko în apartamentul său din New York la 29 iunie, deşi se crede că autorul a fi murit cu două zile înainte, informează revista de specialitate The Hollywood Reporter.

Deşi a devenit cunoscut fanilor pentru contribuţia sa la crearea Spider-Man în 1962 şi pentru alte aporturi valoroase la universul Marvel cu personaje precum Doctor Strange, Ditko a dus o viaţă misterioasă, preferând anonimatul şi departe de reflectoarele mediatice. 

Născut la 2 noiembrie 1927 la Johnstown (Pennsylvania, SUA), Ditko a prins pasiunea comic books de la tatăl său iar după ce a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a absolvit la New York studiile Şcolii de Caricatură şi Ilustraţii. 

De la mijlocul anilor 50 a lucrat pentru edituri de benzi desenate ca Charlton Comics şi Atlas Comics, precursoare a Marvel. În 1962 a prezentat împreună cu Stan Lee personajul Spider-Man, un tânăr care capătă puterile fabuloase ale arahnidelor după ce este muşcat de un păianjen, devenind unul dintre cei mai celebri supereoi ai universului Marvel.