Răsturnare de situaţie în cazul celor dispăruţi pe lacul Siutghiol. Cei trei bărbaţi au ajuns acasă

Trei persoane au fost căutate, timp ce trei ore, în Lacul Siutghiol, unde s-a scufundat şi elicopterul SMURD. Este vorba despre trei pescari care s-au aventurat în larg fără să ţină cont că gheaţa se poate rupe în orice moment. La locul tragediei au ajuns mai multe echipaje ale Pompierilor, precum și patru autospeciale ale Ambulanței, însă după trei ore căutările au fost sistate, întrucât bărbaţii au anunţat că sunt bine, sănătoşi, la casele lor.

RomaniaTV.net
07 ian. 2015, 15:49
Răsturnare de situaţie în cazul celor dispăruţi pe lacul Siutghiol. Cei trei bărbaţi au ajuns acasă

Un apel primit la numărul unic de urgențe 112 în jurul orei 16.50 a anunţat că trei persoane sunt în pericol de moarte după ce s-au scufundat în apele lacului, solicitând intervenția pompierilor militari și a ambulanțelor în zona Butoaie.

Potrivit reporterntv.ro, pompierii au încercat să ajungă în zona în care au căzut cei trei pescari, însă au mai putut înainta din cauza că stratul de gheață era prea subțire. Pentru scoaterea lor din apă a fost chemat un echipaj de scafandri. De asemenea, un elicopter SMURD a survolat zona. 

De coordonarea operaţiunilor de salvare s-a ocupat secretarul de stat, Raed Arafat, care l-a informat constant pe vicepremierul Gabriel Oprea despre operaţiune. Întregul tărăboi s-a dovedit inutil după ce poliţia a dat semnalul de sistare a căutărilor deoarece bărbaţii „dispăruţi” au sunat şi au anunţat că sunt pe la casele lor.

Ei ar fi spus că au fugit de la faţa locului pentru că s-ar fi speriat când au văzut sirenele maşinilor de poliţie, dar apoi au sunat ca să liniştească spiritele.

La sfârșitul anului trecut, patru persoane au murit după ce un elicopter SMURD s-a prăbușit pe lacul Siutghiol.