O nouă tragedie pe șosea! Cel puțin 33 de oameni și-au pierdut viața într-un accident de proporții

Tragediile se țin lanț! Peste 33 de persoane și-au pierdut viața într-un accident rutier cumplit. Victimele se aflau într-un autobuz. În urma accidentului vehiculul a căzut într-o prăpastie, făcând zeci de victime.

15 feb. 2023, 18:06
O nouă tragedie pe șosea! Cel puțin 33 de oameni și-au pierdut viața într-un accident de proporții
Peste 33 de morți într-un accident în Panama

Un accident cumplit a avut loc miercuri dimineață pe șoselele din Panama. Cel puțin 33 de persoane și-au pierdut viața, după ce autobuzul în care se aflau s-a ciocnit cu un microbuz, relatează AFP. Autobuzul a fost proiectat într-o prăpastie, în urma impactului. Evenimentul tragic s-a produs pe o șosea din provincia Chiriquí, în Gualaca, la aproximativ 400 de kilometri distanță de capitala țării.

Citește și: Accident mortal în județul Brașov. Un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața

Peste 33 de morți într-un accident în Panama

În autobuz de aflau mai mulți imigranți care ar fi trebuit să ajungă în Statele Unite ale Americii. Acștia plecaseră din Darién, zona de junglă de la graniţa cu Columbia, spre Costa Rica, de unde intenţionau să îşi continue călătoria spre Statele Unite. La bordul vehiculului se aflau 66 de persoane, inclusiv şoferul şi asistentul său, a declarat jurnaliştilor şeful operaţiunilor de trafic ale poliţiei, comisarul Emiliano Otero.

„Am aflat cu mare tristeţe despre accidentul de circulaţie din Gualaca”, a scris pe Twitter preşedintele Laurentino Cortizo promiţând tot sprijinul necesar.

Naționalitatea pasagerilor din autocar nu a fost dezvăluită imediat de către autorități.

Autorităţile nu au dezvăluit imediat naţionalităţile ocupanţilor autocarului. În anul 2022 numărul migranţilor clandestini care traversează Panama pentru a ajunge în Statele Unite aproape s-a dublat comparativ cu anul precedent. Acesta a atins un record, ajungând la 248.000 de persoane, dintre care mai mult de jumătate sunt venezueleni, potrivit serviciilor de imigraţie panameze.

Și Europa este o destinație pentru care migranții își pun viața în pericol. Mulți dintre ei încercă să traverseze marea cu ajutorul bărcilor gonflabile. O femeie și patru copii au murit într-o barcă gonflabilă plină cu migranți, în largul insulei Leros din Grecia. 41 de persoane au fost salvate, iar șase copii și doi adulți au ajuns la spital. Toți pasagerii bărcii erau din Africa. Potrivit pazei de pe coasta elenă, migranții  erau transportați de pe coastele Turciei învecinate, scrie AFP, potrivit  Agerpres.

Citește și: Despăgubire uriașă primită de un român, victima unui accident rutier. Nu a avut nevoie de un proces în instanță