O nouă tragedie: sunt cel puţin 42 de morţi. Casele s-au prăbuşit peste oameni

Cel puţin 42 de persoane au decedat în noaptea de luni spre marţi în urma unei alunecări de teren care a afectat zeci de case din localitatea Bafoussam din vestul Camerunului, conform unui bilanţ actualizat anunţat de postul Cameroon Radio-Television. Tragedia a avut loc într-un cartier din oraşul situat la circa 300 de kilometri nord-vest de capitala Yaounde.

30 oct. 2019, 10:35

Alunecarea de teren s-a produs pe versantul unei coline pe care fuseseră construite locuinţe aflate în stare precară, afectate de ploile torenţiale, a explicat pentru AFP în condiţii de anonimat un înalt responsabil din cadrul administraţiei locale.

”Patruzeci şi două de cadavre sunt deja” la spital, iar bilanţul ”rămâne provizoriu”, conform unul comunicat oficial citit în prima parte a serii la Cameroon Radio-Television (CRTV). Bilanţul anterior anunţa treizeci de morţi, potrivit stiripesurse.ro.

”Casele care s-au prăbuşit sunt construite pe o colină, într-o zonă de risc”, a precizat responsabilul din cadrul administraţiei locale. ”Căutările continuă. Ne temem că vor fi mai mulţi morţi”, a adăugat acesta.

Guvernul a evocat un ”dezastru grav”, care a antrenat ”numeroase pierderi de vieţi omeneşti”. Potrivit postului de radio al CRTV, patru femei însărcinate se numără printre persoanele decedate.

Preşedintele Camerunului, Paul Biya, a prezentat condoleanţe familiilor victimelor într-un mesaj transmis de asemenea pe calea undelor, informează stiripesurse.ro.

Ploile torenţiale au continuat să cadă şi după încheierea sezonului ploios anual din Africa Centrală, provocând inundaţii grave, în urma cărora aproape 30.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele într-o ţară învecinată, Republica Centrafricană.