O nouă tragedie zguduie Biserica: Un preot de 46 de ani şi soţia lui au murit de COVID, doi copii rămân orfani

Un preot din comuna Orodel, județul Dolj, infectat cu SARS-CoV-2 a murit, după ce a dezvoltat o formă gravă a bolii. La două zile după deces şi soţia acestuia a decedat. Aceştia erau părinţii a doi copii, care acum au rămas orfani.

23 oct. 2021, 20:05
O nouă tragedie zguduie Biserica: Un preot de 46 de ani şi soţia lui au murit de COVID, doi copii rămân orfani

Este durere mare într-o familie din Dolj, este doliu în Biserica românească. Un preot infectat cu SARS-CoV-2 a murit, după ce a dezvoltat o formă gravă a bolii. La două zile după deces și soția acestuia a pierdut lupta cu boala. În urma lor au lăsat multă durere și suferință. Cei doi copii au rămas acum singuri pe lume.
Patriarhul Daniel, apel către credincioşi pentru respectarea „cu stricteţe” a recomandărilor medicilor: ”Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu rugăciune, smerenie şi multă grijă”

Cei doi soți s-au stins unul după altul. Pentru că starea preotului se deteriora de la o zi la alta, a fost transferat la Institutul „Marius Nasta”, din București, dar acolo a pierdut lupta cu boala. Soția sa a decedat la spitalul din Caracal.

Nu erau vaccinați, iar acum, în urma lor, au rămas doi copii, de 7 și 21 ani.  „Nu s-au vaccinat, poate aveau șansă să scape, dar uite s-au dus, și soția, și el, au murit. Rămaseră copiii așa, singuri. Am auzit când vorbea, ultimele lui cuvinte, și a spus: Dacă mă vaccinam, poate aveam șanse, copiii mei să se ducă să se vaccineze, le-a transmis. Și astea au fost ultimele cuvinte și a murit”, a povestit o localnică.  „După ce că s-a dus el, s-a mai dus și preoteasa. Au rămas copilașii singuri. Era om de treabă, cum s-a întâmplat cu el, nu știu. Rău, rău”, spune o altă femeie, potrivit gds.ro.

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, condus pe ultimul drum. Peste o mie de credincioşi şi feţe bisericeşti s-au adunat la Catedrala Episcopală, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al înaltului ierarh VIDEO

Preotul slujea de 14 ani la biserica în comuna natală Orodel, din Dolj. Era singurul duhovnic din cele cinci sate ale comunei.

„N-avem niciun preot acum, am rămas descoperiți. Trebuie să apelăm, să vedem, la comunele vecine, la preoți pentru înmormântări, pentru slujbele care se fac săptămânal duminica la biserică. Durere. Și dezamăgirea este mare de tot”, a declarat primarul localității Orodel, Jane Vâlcomeanu.

Preotul în vârstă de 46 de ani nu era cunoscut cu alte probleme de sănătate. În schimb, soția sa avea diabet, dar nu avea o formă gravă a bolii.

Boala nu l-a cruțat nici pe Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei. Acesta a ajuns în stare gravă la spital pe 8 octombrie. O zi mai târziu a fost mutat la Terapie Intensivă. La ultimul examen tomograf s-a stabilit că avea plămânii afectați în proporție de 85%. În timp ce era pregătit pentru transferul cu elicopterul la spitalul din Târgu Mureș, a intrat în stop cardio-respirator. Cei de la DSP Deva precizează că prelatul avea adeverință de vaccinare.

 


loading...