O nouă umilință pentru România! Ambasadoarea Austriei nu s-a prezentat la întâlnirea cu Klaus Iohannis! Președintele României a fost întampinat de un angajat

Ambasadoarea Austriei, Adelheid Folie, nu s-a prezentat la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, ci și-a trimis adjunctul la întâlnirea unde participă toți ambasadorii statelor UE.

13 dec. 2022, 11:28
O nouă umilință pentru România! Ambasadoarea Austriei nu s-a prezentat la întâlnirea cu Klaus Iohannis! Președintele României a fost întampinat de un angajat

La doar câteva zile după votul „împotrivă” dat de Austria, care a blocat aderarea României la spațiul Schengen, austriecii mai umilesc o dată țara noastră. Ambasadoarea Austriei, Adelheid Folie, nu s-a prezentat la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. În schimb, l-a trimis pe Georg Oberreiter, Adjunct Șef de Misiune la Ambasada Austriei la București, la întâlnirea unde participă toți ambasadorii statelor UE.

Marți, 13 decembrie, Klaus Iohannis îi primește la București pe ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene. Discuțiile purtate se concentrează în jurul politicii externe a statelor și probabil, episodului recent de la Bruxelles și eșecul Schengen al României.

Citește și O nouă umilință pentru România! Ambasadoarea Austriei nu s-a prezentat la întâlnirea cu Klaus Iohannis! Președintele României a fost întampinat de un angajat

Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București au fost primiți de Klaus Iohannis, președintele României, la Athénée Palace Hilton, de la ora 11. Acolo servesc masa și discută subiecte de actualitate de pe agenda europeană, cum ar fi politica externă, securitate şi apărare, dar și gestionarea migrației.

Citește și Klaus Iohannis, primele declaraţii după eşecul Schengen: „Sunt supărat! Votul din Consiliul JAI este foarte problematic pentru noi toți în România”

Discuțiile dintre Iohannis și ambasadori vin la doar câteva zile după votul umilitor din cadrul ședinței Consiliului Justiției și Afacerilor Interne de la Bruxelles. România a ratat intrarea în Schengen din ianuarie 2023, după ce Austria și Olanda au votat negativ.