O nouă veste bună pentru români. Vor avea parte de încă o minivacanţă. Care sunt zilele libere

O nouă veste bună vine pentru români. Aceştia ar putea avea parte de o nouă minivacanţă de patru zile, chiar la finalul acestei luni. Astfel, pe data de 30 noiembrie se sărbătoreşte Sfântul Andrei, iar pe 1 decembrie este ziua Naţională a României. De aceea, românii se bucură de un weekend prelungit şi îşi vor putea încărca bateriile. 

RomaniaTV.net
01 nov. 2020, 19:37
O nouă veste bună pentru români. Vor avea parte de încă o minivacanţă. Care sunt zilele libere

Ce zile libere vor mai fi în anul 2020:

30 noiembrie — Sfântul Andrei;
1 decembrie — Ziua Naţională a României;
25 decembrie – Crăciunul;
26 decembrie — Crăciunul.

Patronii care doresc ca salariaţi săi lucreaze în zile de sărbătoare legală, sunt obligaţi să le acorde acestora compensaţii. Potrivit legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

Angajatorii care încalcă legea vor risca amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei, potrivit Codului Muncii. Totodată, părinţii care au copii până în 12 ani înscrişi în sistemul de învăţământ sau dacă au dizabilităţi şi au până la 26 de ani, indiferent că sunt angajaţi la stat sau la privat, au dreptul să solicite zile libere plătite de angajator, iar o parte din sume se vor deconta de la fondul de şomaj. Valoarea indemnizaţiei este de 75% din salariul brut, dar fără a depăşi 75% din salariul mediu utilizat în economie pentru fundamentarea bugetului asigurărilor sociale din 2020.

Citeşte şi: ZILE LIBERE 2020. Câte zile vor sta românii acasă de Crăciun şi Anul Nou


loading...
Partenerii noștri