O nouă victorie în lupta cu virusul SARS COV 2! Tehnologia care îl anihilează în doar două secunde

Oamenii de ştiinţă israelieni au cucerit o nouă redută în lupta cu pandemia! Aceştia au descoperit că pot anihila virusul ucigaş în doar două secunde cu ajutorul radiaţiilor speciale.

30 nov. 2021, 16:30
O nouă victorie în lupta cu virusul SARS COV 2! Tehnologia care îl anihilează în doar două secunde

Undele milimetrice pot fi un instrument eficient în distrugerea în proporție de 99% a coronavirusurilor și a poliovirusurilor aflate pe suprafețe, scrie The Jerusalem Post

Tehnologia care anihilează virusul SARS COV 2 în doar două secunde

Laboratorul nostru se concentrează pe sursele de radiații electromagnetice. Acest tip de radiație funcționează în regimul undelor milimetrice, ceea ce înseamnă că ele au o lungime de undă de aproximativ trei milimetri. Comparativ, radiația unui telefon mobil are o lungime de undă de aproximativ 30 de centimetri, iar cea a unui cuptor cu microunde de 12 centimetri“, explică profesorul Moshe Einat de la Departamentul de inginerie electrică al Universității Ariel și coautorul studiului publicat recent în revista Environment Chemistry Letters.

Totuși, deocamdată, această tehnologie nu este folosită pentru anihilarea virusului prezent în organismul uman, „dar poate fi util pentru încăperi, echipamente și toate formele de suprafețe, care trebuie curățate de orice virus și, în special, de coronavirus“, spune biologul Gabi Gerlitz, autorul principal al studiului.

Citeste si O boală misterioasă face ravagii în SUA. Oamenii de ştiinţă sunt bulversaţi: „Problema este că nu am depistat agentul patogen”

Undele milimetrice, eficiente şi în cazul virusului poliomielitic

Potrivit acestuia, marele avantaj oferit de undele milimetrice este acela că pot dezinfecta o suprafață într-un timp foarte scurt.

Alte metode utilizate în prezent în acest scop, cum ar fi radiațiile UV, durează minute bune, uneori chiar o oră întreagă. În plus, ar putea fi toxice pentru oameni, ceea ce face ca procesul de dezinfecție să fie foarte nepractic Am văzut că radiația ar putea crește temperatura fiolelor și, prin urmare, poate ucide virusul. Cu tehnica noastră, am anihilat aproape 99,9% din virusul SARS-CoV-2 în două secunde“, mai spune Garlitz.

Radiația este, de asemenea, foarte blândă cu suprafeţele. Nici nu le încălzește, nici nu le afectează în vreun fel, putând fi, astfel, utilizate pe suprafețe delicate precum echipamentele electronice.

Oamenii de știință au încercat, totodată, să anihileze şi virusul poliomielitic cu ajutorul aceleiaşi tehnologii, iar rezultatele obţinute au fost similare.

Citeste si Descoperirea incredibilă a oamenilor de știință: COVID se modifică o dată pe săptămână, de 50% mai repede decât se credea inițial