O nouă vulnerabilitate a fost descoperită în aplicaţia TikTok

O nouă vulnerabilitate a fost descoperită în aplicația TikTok. Aceasta ar fi permis hackerilor să recupereze informații personale din conturile utilizatorilor.

27 ian. 2021, 14:09
O nouă vulnerabilitate a fost descoperită în aplicaţia TikTok
O nouă vulnerabilitate a fost găsită în aplicația TikTok

O nouă vulnerabilitate a fost descoperită în aplicaţia TikTok. Astfel de informații recuperate de hackeri includ numere de telefon, porecle, imagini de profil și avatar, ID-uri unice de utilizator. Alerta a fost dată de specialiștii în securitate de la Check Point.

O nouă vulnerabilitate a fost descoperită în aplicaţia TikTok

Vulnerabilitatea a fost găsită în funcția „Find Friends”  şi le-a oferit hackerilor suficiente informații pentru a se conecta între detaliile profilului și numerele de telefon. Cu astfel de informații, piraţii internetului ar fi putut construi o bază de date cu utilizatori și numerele lor de telefon aferente pentru a desfășura activități dăunătoare. Problema i-ar fi afectat doar pe cei care au conturi legate de numere de telefon sau s-au conectat cu un număr de telefon, scrie EVZ.

Copilă de 10 ani, moartă din cauza unei provocări pentru TikTok. Caz incredibil!

Check Point spune însă că nu s-au găsit dovezi că vulnerabilitatea a fost vreodată exploatată şii că eroarea ar fi fost reparată deja de TikTok.

Moarte tragică. O tânără de 21 de ani a murit în timp ce îşi înscena răpirea pe TikTok

„Un hacker cu acel grad de informații sensibile ar putea efectua o serie de activități dăunătoare, cum ar fi spear phishing-ul sau alte acțiuni. Mesajul nostru adresat utilizatorilor TikTok este acela de a împărtăși minimul necesar atunci când vine vorba de date personale”, a spus purtătorul de cuvânt al Check Point, Ekram Ahmed.