O nouă zi de proteste anti-restricții în România. Un protestatar a fost pus la pământ de jandarmi

Este a cincea zi în care românii protestează împotriva noilor restricții impuse de autorități. Manifestațiile au început deja în mai multe orașe din țară, existând și primele ciocniri între protestatari și jandarmi.

31 mart. 2021, 18:29
O nouă zi de proteste anti-restricții în România. Un protestatar a fost pus la pământ de jandarmi

UPDATE: Aproximativ 200 de protestatari înaintează acum pe Calea Moșilor din București și scandează „presă mincinoasă” și „nu stați la balcoane că muriți de foame”.

Protestatarii din Piaţa Universităţii au rostit rugăciunea „Tatăl Nostru”, până acum s-au adunat în jur de 120 de persoane. Mai mulți protestatari din centrul Capitalei au fost săltați de jandarmi. La Brăila mai mulți protestatari au dansat hora.

O nouă zi de proteste anti-restricții în România. Cetățenii continuă să își arate nemulțumirea față de restricțiile impuse de autorități și ies în stradă. Protestele au început din weekend și continuă și astăzi.

Peste 100 de protestatari au ieși în stradă la Constanța. La ora 19 aceștia vor pleca pe traseu pe ruta Prefectura – bulevardul Ferdinand – 1 Decembrie, apoi către Gara – bulevardul 1 Mai vechi – Poarta 6, apoi se vor întoarce pe fostele linii de tramvaie, vor urca pe podul de la Doraly – Strada Pandurului – Strada Liliacului – Bulevardul Aurel Vlaicu – Pod Cora – I.C. Brătianu – Școala 8 – I.L. Caragiale – Casa de Cultură iar în final se vor întoarce la Prefectura, pe strada I.Gh. Duca.

O nouă zi de proteste anti-restricții în România

Manifestanţii scandează „Libertate! şi „Jandarmeria a venit să ne dea amenzi!“, ”Demisia”, Jos Arafat”, „Jos Cîțu”. Un protestatar a fost încătușat și pus la pământ de forțele de ordine după care a fost dus în duba Jandarmeriei. Din primele informaţii, tânărul ar fi refuzat să se legitimeze. După stabilirea identităţii, el a fost eliberat.

Citește și: Deputatul Ion Ștefan, dus de urgență la spital. Ar fi căzut de pe o hală industrială și are răni la nivelul capului

De asemenea, românii au ieșit la protest și în Cluj, unde participă și galeriile echipelor de fotbal. Proteste mai sunt anunțate și în alte orașe din țară, cum ar fi Alba Iulia, Arad sau Vaslui. În Piața Universității din București s-au adunat deja primii oameni.

Citește și: Timișoara iese din carantină începând de pe 1 aprilie