O nuntă cu 10.000 de persoane din New York a fost anulată de autorităţi

O nuntă a comunității evreilor ultra-religioși a fost anulată în New York. În cadrul festivității se așteptau în jur de 10.000 de persoane. Liderul congregației refuză aplicarea regulilor impuse de autorități, care prevăd participarea a maximum 50 de persoane la un eveniment.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 05:44
O nuntă cu 10.000 de persoane din New York a fost anulată de autorităţi

Anularea nunții hasidice a fost ordonată de Departamentul de Sănătate al statului New York. Nunta urma să aibă loc într-un cartier din Brooklyn, unde există o comunitate amplă ultraortodoxă, iar mirele era nepotul unui rabin.

Citește și: Irlanda, prima ţară din UE ce impune restricţii întregii populaţii. Se interzic vizitele între locuinţe şi depărtarea la 5 km de casă

Autoritățile au descoperit, în urma unei anchete, faptul că la eveniment urmau să participe în jur de 10.000 de persoane. Prin urmare, directorul Departamentului de Sănătate al statului a semnat un ordin de interdicție pentru depășirea numărului maxim de persoane permise în contextul pandemiei COVID, scrie Agerpres.

În mai mult zone din Brooklyn s-au înregistrat noi focare de contagiere încă din luna septembrie, iar Primăria a decis impunerea unor măsuri de izolare în cazul unei escaladări a cazurilor.

SUA au ajuns la peste 8 milioane de cazuri confirmate şi peste 210.000 de decese asociate noului coronavirus, conform unui bilanţ independent realizat de Universitatea Johns Hopkins.