Operaţiune de salvare impresionantă în Covasna. Polițiștii au salvat un pui de barză rănit şi 6 pui de vrabie, în stare de hipotermie

O operațiune de salvare impresionantă a avut loc în Covasna, unde autoritățile au salvat un pui de barză și șase pui de vrabie, aflați în pericol de moarte.

16 iun. 2021, 16:22

O operațiune de salvare impresionantă a fost demarată de polițiștii din Covasna, care au salvat un pui de barză și șase pui de vrabie, aflați în pericol de moarte deoarece sufereau de hipotermie. Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizați cu privire la faptul că un cuib de barză a căzut de pe un stâlp de electricitate, din comuna Vâlcele.

Autoritățile care s-au deplasat la fața locului, au descoperit un pui de barză rănit şi 6 pui de vrabie, împreună cu mama lor, care se aflau în stare de hipotermie. Păsările au fost transportate la o clinică veterinară pentru a primi îngrijirile necesare.

Păsările vor fi preluate de o asociaţie de protecţie a păsărilor din Sfântu Gheorghe, iar după ce se vor însănătoși, vor fi eliberate în mediul lor natural, titrează Mediafax.

O operaţiune de salvare impresionantă: o căprioară salvată în Bistrița

Potrivit ISU Neamţ, pompierii au fost sesizaţi printr-un apel la 112 despre faptul că o căprioară a căzut în canalul Bistriţa, în comuna Zăneşti. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenţie şi o barcă din dotarea Detaşamentului Piatra-Neamţ, precum şi voluntari din cadrul SVSU Zăneşti.

„Cu ajutorul bărcii căprioara a fost scoasă din apă şi predată ulterior organelor competente pentru gestionarea unor astfel de situaţii, nu înainte însă de a primi îngrijiri medicale de specialitate (veterinar al Clinicii Inovet Care)”, a transmis ISU Neamţ.