O orădeancă a murit de gripă porcină. Femeia tocmai se întorsese dintr-o excursie de la vecinii unguri

O orădeancă în vârstă de 57 de ani a decedat, în noaptea de marţi spre miercuri, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal, după ce a fost diagnosticată cu gripă de tip AH1N1.

19 feb. 2014, 16:06
O orădeancă a murit de gripă porcină. Femeia tocmai se întorsese dintr-o excursie de la vecinii unguri

Femeia fusese internată săptămâna trecută, cu simptome acute de gripă şi era izolată, scrie ebihoreanul.ro.

Medicii i-au recoltat probe de sânge şi le-au trimis la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, care a confirmat că este vorba despre gripă cauzată de virusul AH1N1.

Pacienta a fost izolată, în ultimele zile starea ei s-a agravat, iar în noaptea de marţi spre miercuri, ea a decedat, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal.

Citeşte şi ALERTĂ MEDICALĂ ÎN ROMÂNIA. Caz de gripă porcină, CONFIRMAT la Sibiu

Informaţia că este vorba despre gripă de tip AH1N1, care e mult mai agresivă decât gripa obişnuită, a fost confirmată BIHOREANULUI atât de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, cât şi de medici din secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal.

Citeşte şi Gripa porcină a făcut o nouă victimă. Un bărbat a murit la Constanţa

„Da, ştim despre acest caz, este vorba de o femeie decedată, nevaccinată, toate informaţiile vor fi publicate mâine (joi – n.r.), pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Spitalul a urmat toate protocoalele, pacienta era izolată. S-au făcut toate demersurile necesare”, a precizat dr. Daniela Rahotă, şefa DSP Bihor.

Se pare că ea tocmai se întorsese dintr-o excursie din Ungaria, unde autorităţile au declanşat alertă naţională de gripă.