O pacientă în comă, blocată în lift în spital la Iaşi. Cum a fost salvată când s-a terminat oxigenul

Clipe de panică la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde o pacientă de 70 de ani, intrată în comă, a rămas blocată în lift, cu tot cu personalul medical care o ducea cu targa.

05 ian. 2017, 16:53
O pacientă în comă, blocată în lift în spital la Iaşi. Cum a fost salvată când s-a terminat oxigenul

Femeia era adusa de la spitalul de Neurochirurgie, unde i se facusera niste investigatii, si trebuia sa ajunga la terapie intensiva. Iar cind s-a blocat liftul, situatia a devenit de-a dreptul dramatica. Dupa aproape o ora de asteptare, pacienta avea nevoie de un alt tub de oxigen. A avut sansa ca, pana la sosirea unei echipe tehnice, un tanar sa reuseasca sa intredeschida usile ascensorului, si sa strecoare dispozitivul salvator.

Alaturi de pacienta in coma, dusa cu targa, erau in lift un medic, un asistent si un voluntarul de pe Ambulanta. Toti au ramas blocati in liftul Spitalului de Boli Infectioase, intre parter si etajul unu. Initial, au incercat sa sune la firma care ocupa de revizia tehnica a ascensorului, apoi si la personalul medical din spital.

Managerul spitalului, Carmen Dorobat, spune ca s-a depasit greutatea maxima, admisa pentru acel lift si ca s-a intarziat evacuarea din cauza ca echipajul tehnic a fost gresit directionat spre alt spital.

Sursa: stirileprotv.ro