O pânză de Mark Rothko, evaluată la câteva zeci de milioane de euro, vandalizată la Londra

Publicat: Luni, 08 Octombrie 2012 18:00 // Actualizat: Luni, 08 Octombrie 2012 18:00 // Sursa: Mediafax

Un tablou de Mark Rothko, evaluat de specialişti la câteva zeci de milioane de euro, a fost vandalizat de un vizitator, la muzeul Tate Modern din Londra, au anunţat, duminică, reprezentanţii instituţiei.

Foto: adevarul.ro

O pată neagră a fost descoperită pe un tablou semnat de Rothko, după ce muzeul a fost închis pentru o scurtă perioadă de timp.

"Tate poate confirma că un vizitator a deteriorat una din pânzele lui Rothko, ce face parte din seria «Seagram», pictând pânza cu o pensulă", a declarat un purtător de cuvânt al muzeului.

Seria "Seagram" a fost comandată de arhitecţii care au realizat turnul ce poartă acelaşi nume. Tablouri cu dimensiuni de până la 2,66 m x 4,57 m urmau să decoreze pereţii luxosului restaurant Four Seasons şi parterul impunătoarei clădiri din centrul Manhattanului, New York.

Dar, din motive necunoscute, Rothko a anulat comanda, a restituit sumele primite în avans şi a donat pânzele deja realizate muzeului Tate Modern. Operele au ajuns la Londra pe 25 februarie 1970, ziua în care artistul ruso-american în vârstă de 66 de ani s-a sinucis.

Tablourile din această serie prezintă fâşii de culoare, de la portocaliul luminos la ciocolatiu.

Muzeele Tate Modern din Londra şi MoMA din New York deţin cele mai multe opere semnate de Rothko.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7694
RON
17 Feb
noapte -1 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H