O patrulă de Poliție a descins la casa unui băiețel de 5 ani din Capitală. Gestul impresionant al ofițerilor VIDEO

O patrulă a Poliției de la Secția 10 a descins la casa unui băiețel de 5 ani dintr-un cartier rău famat al Bucureștiului, pentru a-i îndeplini copilului o dorință de ziua lui.

20 oct. 2021, 10:18
O patrulă de Poliție a descins la casa unui băiețel de 5 ani din Capitală. Gestul impresionant al ofițerilor VIDEO

O patrulă de la Secția 10 a Poliției Capitalei a ajuns la casa unui băiețel pe nume Ștefan dintr-un cartier rău famat, chiar de ziua lui.

Gestul făcut de oamenii legii a fost surprins într-o filmare și postat pe pagina de Facebook a Europol. Motivul care i-a îndemnat pe ofițeri să facă un asemenea gest a fost acela că micuțul Ștefan visează să se facă polițist.

Copilul chiar i-a așteptat pe polițiști la poartă, îmbrăcat în uniformă, alături de mama sa. Ofițerii au descins din mașină și au dat mână cu „viitorul lor coleg” și i-au dăruit un tort cu ocazia zilei sale de naștere.

„Poliția a descins la adresa lui Ștefan
Mai multe echipaje din cadrul Secției 10 Poliție, cu girofaruri și sirene, au descins la o adresă dintr-o zona mai rău famată a Bucureștiului. Este vorba de casa lui Ștefan, un băiețel de 5 ani, care a avut parte probabil de cea mai frumoasă surpriză cu ocazia zilei de naștere.
Colegii noștri îl cunosc pe Ștefan de mic, nu că acum ar fi foarte în vârstă. Îl știu de când veneau la intervenții în zonă, când toți fugeau în toate direcțiile la auzul sirenelor, doar el stătea fascinat în fața porții să îi vadă pe polițiști. Azi, mama lui l-a îmbrăcat în ținuta sa preferată, cea de polițist. L-a scos la poartă și acolo a văzut toate acele mașini de poliție care au venit de data aceasta special pentru el, pentru a-i aduce un tort și a-i ura „La mulți, mulți ani!”.
Suntem siguri că Ștefan va fi colegul nostru. Până atunci îl lăsăm să crească frumos. Felicitări colegilor din cadrul Secției 10 Poliție pentru acest gest micuț care a însemnat atât de mult pentru Ștefan.”, scrie în dreptul clipului postat de Europol.

ADMITERE POLIŢIE 2021. Scandalos. Un singur candidat din 6000 a luat 10 la probele sportive

ADMITERE POLIŢIE 2021. Un singur candidat a reușit să obțină nota de 10 la proba sportivă pentru admiterea la Școala de Agenți de Poliție. Cele mai multe note obținute de concurenții care au intrat în examen au variat între 6.00 și 7.50, iar peste 2.000 nici măcar nu au reușit să alerge suficient de repede pentru nota 5.

Aceștia din urmă au fost eliminați din examen și nu se mai pot prezenta la proba scrisă care va avea loc în data de 23 octombrie.

Într-o primă fază își depuseseră dosarele pentru admiterea la Poliție aproape 9000 de persoane, un record al ultimilor ani, dar doar 5971 s-au prezentat la probe în final. Cei mai mulți dintre candidați sunt din județele Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, dar și din județele din zona Moldovei.

ADMITERE POLIŢIE 2021. Candidatul care a obținut nota maximă la evaluarea performanțelor fizice este un tânăr din județul Vâlcea, iar restul colegilor care au obținut rezultate peste 9 sunt de ordinul zecilor, câte unul, cel mult doi din fiecare județ care au reușit să parcurgă rapid traseul aplicativ.

 

Este pentru prima dată când Ministerul de Interne a decis ca probele sportive să fie notate cu puncte de la 1 la 10, iar nota să conteze la media finală. Până acum probele sportive erau apreciate cu admis sau respins. Notarea probei sportive avantajează candidații bărbați, fetele concurând de la egal la egal, pentru aceleași probe cu același barem.

Pentru a obține nota zece la proba sportivă, candidatul trebuie să parcurgă traseul aplicativ în cel mult 2 minute și 5 secunde, iar pentru nota 9.00, timpul este de 2 minute și 35 de secunde. Este considerat nepromovat, candidatul care parcurge traseul în mai mult de 3 minute și 20 de secunde.

Examenul scris este programat pentru data de 23 octombrie și va consta în 90 de întrebări tip grilă din gramatica limbii române și o limbă străină, la alegere dintre engleză sau franceză.

Începând cu anul 2022, recrutarea în școlile MAI va depinde de o selecție mult mai dură. Examenul de admitere va cuprinde un set de întrebări din legislația specifică Ministerului de Interne, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, dar și probe practice care vor urmări deprinderea raționamentului logic al candidatului. Aceste probe se vor adăuga la cele clasice, testarea la limba română și la limba străină.

În perioada 12-17 octombrie susțin probele sportive candidați care participă la procedura de recrutare din sursă externă și care candidează pentru funcțiile de ajutor de șef de post în mediul rural.