O pensionară din Vaslui a primit o factură la gaze de peste 6 milioane de euro! A semnalat greşeala, dar a primit tot o factură umflată

Clipe de coşmar pentru o pensionară din localitatea Muntenii de Jos, județul Vaslui. Femeia a primit o factură uriaşă la gaze în luna decembrie 2021. Nu i-a venit să creadă deoarece avea de plată 33,5 milioane de lei, adică peste şase milioane de euro.

19 ian. 2022, 20:58
O pensionară din Vaslui a primit o factură la gaze de peste 6 milioane de euro! A semnalat greşeala, dar a primit tot o factură umflată
foto: Ziarul de Vaslui

O pensionară din Vaslui a primit o factură la gaze de peste 6 milioane de euro. Cu toate că a semnalat eroarea, femeia a primit o nouă factură, tot greşită, scrie Ziarul de Vaslui.

Pensionara a constatat că pe factura la gaze naturale era înregistrat un consum de 146.525,153 MWH, de la un index de 1.251 mc, înregistrați la ultima citire a contorului, la un index de 13.626.428 mc. Singurii „mari consumatori” de gaz sunt aragazul și centrala folosită doar pentru încălzitul apei, pentru că femeia își încălzește locuința cu sobe cu lemne.

Citeşte şi: Virgil Popescu anunţă cum se recuperează banii din facturile umflate! Milioane de facturi stornate în ultimele zile de ANPC

„Săptămâna trecută, când a primit mama factura, eu eram în alt colț al țării. M-a sunat panicată că a venit factura la gaz, de 33 milioane lei vechi. Săraca, era atât de bulversată citind atâtea cifre și probabil că nu îi venea să creadă că, de fapt, factura e în lei noi”, a declarat băiatul femeii, Gabriel Mereuță, pentru sursa citată.

Citeşte şi: Ai primit facturi greşite în noiembrie şi decembrie? Cum poţi recupera banii plătiţi în plus

Îngrozită din cauza facturii uriaşe, femeia a luat primul mijloc de transport pentru a cere explicaţii la ghișeele Gaz Est.

Citeşte şi: O biserică din Arad are de plătit o factură de 22.000 lei pentru încălzire doar pentru luna decembrie

O pensionară din Vaslui a primit o factură la gaze de peste 6 milioane de euro! Câte drumuri a făcut pentru a primi factura corectă

„Nu au fost probleme. Au recunoscut că este o eroare și au emis o factură, de 1.700 lei. Normal, și aceea era mult prea mare. În final, după un alt drum, a fost emisă o factură de 200 lei. E bine că totul s-a terminat cu bine, chiar dacă asta a însemnat nervi, timp și câteva drumuri pentru o femeie de 70 ani. Eu m-am întors abia azi în oraș și am fost șocat când am văzut factura inițială”, a mai spus fiul pensionarei.

Citeşte şi: 2,2 milioane de facturi greșite, descoperite la un singur furnizor de energie. ANPC a dat amenzi de 645.000 lei

Bărbatul a pozat factura uriaşă la gaze şi a publicat poza pe reţelele de socializare. Nu a durat mult până când glumele au început să apară.

„Fă lampa mai mică!”, „Dar ce faci? Umpli butelii acasă?”, „Investește în vreo canistră de antigel, să nu te trezești cu factura mărită și la apă!” sau „Bun platnic, n-ai avut restanţe luna trecută”, au comentat internauții.

Citeşte şi: Factură la gaz de 270.000 lei la o şcoală din România. Primăria vrea să sesizeze ANPC şi ANRE


loading...
Partenerii noștri