O pensionară s-a bălăcit în piscina de la Vila Dante. „Veniţi repede! Avem o nebună” VIDEO

Ziua porţilor deschise la Vila Dante, despre care s-a spus că a fost modernizată special pentru a putea fi locuită de Traian Băsescu după încheierea mandatului de preşedinte, a atras sute de curioşi, mulţi dintre ei pensionari pe care nici căldura insuportabilă nu i-a putut ţine departe de luxoasa reşedinţă din strada Turgheniev. Odată ajunşi înăuntru, vizitatorii se puteau răcori datorită aerului condiţionat, însă una dintre pensionarele curioase nu s-a mulţumit doar cu atât.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 13:57
O pensionară s-a bălăcit în piscina de la Vila Dante. „Veniţi repede! Avem o nebună” VIDEO

Moment inedit în timpul vizitării Vilei Dante, una dintre casele RAAPPS, renovată pentru a fi transformată dintr-o casă de protocol într-una de locuit pentru Traian Băsescu, care urma să o ia în primire în 2014, la încheierea celui de-al doilea mandat de preşedinte. Una dintre pensionarele care au stat cu orele la coadă pentru a vedea luxoasa vilă din strada Turgheniev a fentat vigilenţa angajaţilor RAAPPS care supraveghează tururile şi s-a băgat pentru câteva clipe în piscina amenajată în interiorul vilei, scrie Gândul.

Nimic nu i-a impresionat mai tare pe oamenii veniţi să viziteze Vila Dante decât piscina la care se încheie, de altfel, turul prin locuinţa de protocol. Faianţa, mobila, marmura din băile vilei, mobilierul din dormitoare sau electrocasnicele şi aparatele din sala de forţă au stârnit toate comentarii care mai de care mai colorate, însă piscina i-a indignat cel mai tare pe „turişti”.

„E piscina noastră, avem dreptul să facem o baie”, s-a auzit la un moment dat vocea unei femei care se afla deja cu picioarele în apă, până la genunchi. Când nimeni nu era atent, doamna s-a descălţat şi a coborât câteva dintre treptele de marmură ale piscinei. A intrat în apă doar până la genunchi, iar apoi a cerut un prosop pentru a-şi şterge picioarele. Asta în timp ce supraveghetoarele de la RAAPPS s-au dezmeticit cu greu înainte de a chema jandarmii: „Veniţi repede! Avem o nebună care a intrat în piscină!”. Totuşi, oamenii legii nu au fost foarte drastici, mai ales că trebuiau să fie atenţi la următorul grup de „turişti” veniţi să vadă cum a fost amenajată Vila Dante.

Subiect de scandal în ultimele zile dinaintea referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu, vila Dante a fost deschisă, duminică dimineaţă, pentru vizitatori, iar oamenii au format cozi interminabile pentru a face turul clădirii. Decizia a fost luată de RAAPPS din dorinţa de a asigura transparenţă.

Premierul Victor Ponta a declarat că acest imobil a fost pregătit pentru Traian Băsescu, pentru ca acesta să se mute acolo după terminarea mandatului. Premierul susţine că renovarea şi modernizarea vilei au costat circa 1.000.000 de euro.

În schimb, preşedintele suspendat Traian Băsescu a negat că ar fi făcut cerere către RA-APPS ca Vila Dante să fie renovată pentru el. Băsescu i-a cerut premierului Ponta să facă publică o astfel de cerere, dacă ea există.

RAAPPS a confirmat într-o adresă pentru Secretariatul General al Guvernului că Vila Dante a fost reonvată complet şi modernizată în scopul de a fi transformată din vilă de protocol în reşedinţă pentru un fost şef al statului. La terminarea lucrărilor, vila a fost luată în primire de SPP şi urma să fie dată în folosinţă în 2014.