O pensiune din Călimăneşti a luat foc. Două familii s-au autoevacuat, iar un angajat a murit. Proprietarul pensiunii a ajuns la spital

Un incendiu a izbucnit duminică dimineaţă, la o pensiune din Călimăneşti, opt persoane şi proprietarul reuşind să iasă din imobil, anunţă ISU Vâlcea. Un angajat al pensiunii, care se afla la mansardă, a fost găsit mort. Proprietarul pensiunii a fost transportat la spital, având tăieturi din cauza unei ferestre sparte.

04 feb. 2024, 09:39
O pensiune din Călimăneşti a luat foc. Două familii s-au autoevacuat, iar un angajat a murit. Proprietarul pensiunii a ajuns la spital

Pensiunea Rio din Călimănești, situată în centrul administrativ al orașului, a luat foc noaptea trecută. ISU Vâlcea a trimis patru autospeciale pentru a stinge incendiul.

”Pompierii militari  intervin, în aceste momente, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune, în localitatea Călimăneşti. Apelul a venit prin SNUAU 112 la ora 06:01. Au fost alocate de urgenţă forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi Staţiei de Pompieri Brezoi, cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, o autospecială de transport personal şi victime multiple şi o ambulanţă SMURD, precum şi o ambulanţă SAJ.  A fost direcţionat spre locul evenimentului şi SVSU din localitate. La sosirea echipajelor operative incendiul se manifesta la nivelul mansardei, la o cladire cu 2 etaje, cu degajări mari de fum”, transmite ISU Vâlcea.

Citește și: Care a fost cauza exploziei de la Crevedia. INSEMEX a finalizat expertiza

Din afirmaţiile proprietarului, în pensiune erau cazate două familii  – 4 adulţi şi 4 copii,  care s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor. Și proprietarul pensiunii se afla în clădire și a reușit să se autoevacueze. Rănit fiind după ce a fost tăiat de geamurile unei ferestre care s-a spart, proprietarul a fost transportat la spital.

Un angajat al pensiunii a fost găsit inconștient în mansarda pensiunii, iar cadrele medicale au declarat decesul lui.

Citește și: Incendiul de la Ferma Dacilor. Soții pe care patronul Cornel Dinicu îi suspecta că ar fi dat foc complexului au ajuns la testul poligraf

Un bărbat din judeţul Vaslui şi cei trei copii ai săi au fost răniţi, sâmbătă seară, după ce o butelie a explodat în locuinţa în care se aflau. La faţa locului au intervenit echipaje medicale care le-au acordat primul ajutor. Toate cele patru victime au fost transportate, în primă fază, la unităţi sanitare din Iaşi, deoarece acolo sunt linii de gardă în secţiile Chirurgie Plastică, urmând ca apoi să se decidă un eventual transfer la alte spitale din ţară, în funcţie de gravitate şi locuri disponibile.

Conform oficialilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, tatăl a suferit arsuri de gradele II -III pe 10% din suprafaţa corpului. Cel mai grav rănite a fost un băiat de 5 ani cu arsuri de gradele II -III pe 36 % din corp.

Surorile sale au fost şi ele arse în deflagraţia neurmată de incendiu. Este vorba despre o fetiţă de 7 ani cu arsuri de gradele II-III pe 18 % din corp  şi o fetiţă de 8 ani cu arsuri de gradele II – III pe 10 % din suprafaţa corpului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a transmis că cel mai probabil cauza exploziei a fost acumularea gazelor într-un spaţiu închis din cauză că furtunul  de la o butelie care alimenta un aparat de tip instant pentru producerea apei calde, în baie, era deteriorat.

Suflul exploziei  a avariat baia, planşeul din gips carton, precum şi o uşă.