O persoană a fost reţinută pentru mesaje vulgare scrise pe pereţii Casei memoriale „Avram Iancu”

O persoană a fost reţinută pentru 24 de ore de poliţişti, fiind bănuită că ar fi inscripţionat mesaje vulgare pe pereţii Casei Memoriale "Avram Iancu", precum şi ai unui alt imobil, din Târgu Mureş, informează sâmbătă un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş.

RomaniaTV.net
19 ian. 2019, 15:19
O persoană a fost reţinută pentru mesaje vulgare scrise pe pereţii Casei memoriale „Avram Iancu”

Conform sursei citate, tânărul de 23 de ani din Târgu Mureş reţinut este bănuit că ar fi inscripţionat, cu vopsea neagră, pe peretele exterior al imobilului Casei Memoriale „Avram Iancu”, mesaje cu conţinut vulgar, la adresa eroului naţional Avram Iancu, precum şi a martirilor Horea, Cloşca şi Crişan.

Poliţia a fost sesizată, în 16 ianuarie, prin apel la 112, de un reprezentant al Societăţii Culturale Avram Iancu, Filiala Târgu Mureş privind distrugerea peretelui casei memoriale.

„Din cercetările efectuate la faţa locului, a rezultat că în noaptea de 15/16 ianuarie, au fost inscripţionate, cu vopsea de culoare neagră, mesaje cu conţinut vulgar, la adresa eroului naţional Avram Iancu, precum şi a martirilor Horea, Cloşca şi Crişan, pe peretele exterior al imobilului Casei Memoriale ‘Avram Iancu’, din Târgu Mureş. Din verificări, s-a constatat faptul că acelaşi gen de mesaje, au fost inscripţionate şi pe peretele unui alt imobil, situat pe strada Avram Iancu din Târgu Mureş”, precizează sursa citată.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, potrivit IPJ Mureş.