O persoană a murit şi alte 20 au fost rănite într-un atac armat în Washington D.C.

Un adolescent a fost ucis şi alte 20 de persoane au fost rănite, inclusiv un ofiţer de poliţie, într-un atac armat care a avut loc duminică în Washington D.C.

RomaniaTV.net
09 aug. 2020, 19:17
O persoană a murit şi alte 20 au fost rănite într-un atac armat în Washington D.C.

Şeful Poliţiei Metropolitane, Peter Newsham, şi primarul capitalei americane, Muriel Bowser, au declarat într-o conferinţă de presă că atacul a avut loc în timpul unei adunări la care participau sute de oameni, într-un cartier rezidenţial din Washington. 

Citeşte şi: Şase turişti francezi, un ghid şi un şofer au fost ucişi duminică de bărbaţii înarmaţi

Presa locală a descris evenimentul ca fiind o petrecere neautorizată. Browser a spus că adunarea a încălcat interdicţia aplicată de oraş pentru adunările cu participare mare de oameni, de peste 50 de persoane.

„Nu putem tolera acest tip de adunări în oraşul nostru, în timpul Covid-19. Este prea periculos”, a arătat acesta.

Cel puţin trei trăgători au deschis focul în timpul unui conflict care a izbucnit la ora 12:20 a.m. (04:20 GMT), lovind 21 de oameni, inclusiv un poliţist aflat în afara serviciului.

Citeşte şi: Atac armat, sunt cel puţin 24 de morţi şi peste 40 de răniţi

„Se luptă pentru viaţa sa, la un spital local”, a spus Newsham, afirmând că ofiţerul se află în rândul a cel puţin 11 femei rănite.

Adolescentul ucis este Christopher Brown, în vârstă de 17 ani, care a fost declarat mort la spital. Majoritatea răniţilor sunt adulţi şi, cu excepţia ofiţerului de poliţie, rănile lor nu le pun viaţa în pericol.