O persoană bolnavă de Ebola primeşte tratament medical în Franţa

O persoană din cadrul ONU, care a fost contaminată cu virusul Ebola, în timp ce se afla în misiune în Sierra Leone,  primeşte îngrijiri medicale în Franţa.

02 nov. 2014, 06:34
O persoană bolnavă de Ebola primeşte tratament medical în Franţa

Franța a primit pentru îngrijiri o persoană angajată a unei agenții a Națiunilor Unite și contaminată cu virsul Ebola în Sierra Leone, a anunțat duminică Ministerul Sănătății de la Paris. Persoana respectivă  ajuns în Franţa cu un avion special, securizat, potrivit aceleiaşi surse citată de presa franceză.

Pacienta a fost plasată „în izolare de înaltă securitate într-o cameră specială” de la spitalul militar Saint-Mande, din apropiere de Paris. „Nu există niciun alt caz confirmat de Ebola pe teritoriul” francez, a comunicat ministerul francez.

Citeşte şi Decizie controversată: Canada NU PRIMEŞTE niciun cetăţean venit din ţările AFRICII afectate de Ebola

O infirmieră franceză, care lucra în Liberia pentru organizația Medecins sans frontieres (MSF) și a contractat virusul, a fost repatriată și plasată sub tratament în luna septembrie în același spital militar. În prezent, este vindecată, iar membrii echipelor medicale care s-au ocupat de cazul ei sunt sănătoși, au dat asigurări autoritățile de la Paris.

Epidemia de Ebola a făcut cel puțin 4.922 de morți din totalul celor 13.707 cazuri înregistrate până pe 27 octombrie, imensa lor majoritate în trei țări limitrofe: Liberia, Sierra Leone și Guineea, potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).