O piesă de teatru a unui jurnalist România TV a fost aplaudată 10 minute după căderea cortinei

La Teatrul de Vest din Reşiţa a avut loc duminică seara o premieră. S-a jucat o piesă scrisă de jurnalistul Radu Herjeu, prezentator la România TV. Publicul a fost încântat de spectacolul cu piesa "Jocul", drept dovadă că a aplaudat aproape 10 minute după căderea cortinei.

RomaniaTV.net
21 ian. 2013, 10:30
O piesă de teatru a unui jurnalist România TV a fost aplaudată 10 minute după căderea cortinei

Piesa „Jocul”, scrisă de prezentatorul România TV Radu Herjeu, are ca temă centrală universul paralel al fiecărei persoane. Autorul a dorit să sublineze că depinde de noi dacă reuşim ca universul fiecăruia să interacţioneze cu al celuilat.

Surpriza a venit că, în sfârşit, au fost jucate la 10 ani după ce le-am scris. Sigur că m-a încântat ideea că a fost cineva căruia i-au plăcut atât de mult încât să le pună în scenă. O confirmare a faptului că merită să merg pe linia asta. Textele dramatice dacă nu sunt puse in scenă nu au prea mare valoare„, a spus Radu Herjeu după premieră.

Spectacolul „Jocul” a fost pus în scenă în regia lui Boris Melinti. Textul dramatic original a fost publicat în anul 2006 şi a obţinut premiul al doilea la Concursul Naţional de Teatru de Comedie în anul 2008. Nicolae Vlădulescu, managerul Teatrului de Vest din Reşiţa a motivat astfel includerea în program a spectacolului: „Eu cred că merită montat deoarece cred în autorii tineri şi cred în autorii de teatru actuali. Eu l-am luat pe Radu Herjeu pentru că am crezut în el şi este o piesă interesantă„.

Radu Herjeu a publicat mai multe volume de poezie şi dramaturgie pentru care a fost distins cu premii câteva premii naţionale. Teatrul de Vest va juca piesa şi la Caransebeş dar şi pe câteva scene din Capitală.