O pisică fără ochi şi fără blană este vedetă pe Instagram! „Arată ca un decor viu de Halloween” FOTO

Jasper este o pisică Sfinx, care a devenit o senzaţie pe reţelele sociale, după ce a rămas fără ambii ochi. Stăpâna lui povesteşte că Jazzy, aşa cum este numit în online, este o pisică norocoasă şi merită ca oamenii să-i cunoscă povestea. 

RomaniaTV.net
17 sept. 2020, 13:07

Reţelele sociale sunt cunoscute pentru promovarea animalelor de companie, astfel că pisica sfinx fără ochi nu a trecut neobservată. Acesta a strâns peste 80.000 de oameni pe Instagram datorită aspectului său.

Jasper a fost adoptat pe când avea vârsta de doar 2 ani. În acel moment, el părea să fie perfect sănătos, dar stăpâna lui și-a dat seama repede că nu era cazul. Curând, pisica a început să aibă ocazional apariția virusului herpesului felin, care îi provoca o curgere a ochilor.

Ulterior, el a dezvoltat un ulcer cornean în ochiul drept în noiembrie 2013, care s-a înrăutățit atât de mult încât a trebuit îndepărtat ochiul. Jasper a rămas cu un ochi, până când câțiva ani mai târziu a dezvoltat aceeași problemă în ochiul stâng și a trebuit, de asemenea, eliminat.

Şi dacă asta nu era sufient, bietul animal a suferit un accident vascular cerebral în aprilie 2019, din care s-a recuperat foarte greu.

Citeşte şi: O bătrână a murit după ce a fost linsă de propria pisică. Iniţial femeia a stat în comă

Stăpâna lui a povestit pentru today.com că Jasper s-a adaptat foarte bine la viaţa nouă. 

„Se descurcă destul de bine. În prima zi acasă de la medicul veterinar, se urca pe canapea și pe umărul meu și peste tot încercând să explorez. A fost uimitor să-l urmăresc. Mulți oameni sunt îngrijoraţi că din cauza acestei probleme nu are o calitate a vieţii foarte bună, însă nu e aşa. În fiecare etapă a drumului, m-am asigurat că țin legătura cu medicii. Pe cât de ciudat pare, are o calitate bună a vieții. Este o pisică fericită”, a declarat stăpâna. 

Recent, Kelli a salvat și alte două pisici, ceea ce înseamnă că Jasper are niște tovarăși de joacă. Una dintre ei, pe nume Tessa, este și ea oarbă și s-a spus că ea și Jasper s-au „legat imediat”.

Fanii de pe Instagram nu se pot sătura de trio – în special Jasper. Comentariile curg la fiecare poză. „Inima mi se topește când îl văd că este atât de prețios” sau „Sunt obsedat de Jasper, arată ca un decor viu de Halloween”, sunt doar câteva dintre acestea.