O pisică, simbolul rezistenţei împotriva COVID-19. A supravieţuit 40 de zile închisă, în timp ce stăpânii erau internaţi cu coronavirus

Le Le, o pisică din Wuhan, a devenit un simbol al rezistenței în timpul pandemiei de coronavirus, arătându-le oamenilor că dacă ea a putut supraviețui singură într-un apartament, închisă timp de 40 de zile, şi noi putem suporta carantina.

07 apr. 2020, 10:29
O pisică, simbolul rezistenţei împotriva COVID-19. A supravieţuit 40 de zile închisă, în timp ce stăpânii erau internaţi cu coronavirus

Istoria rezistenței și supraviețuirii felinei a început în ianuarie 2020, în mijlocul crizei de coronavirus din China. Unul câte unul, membrii familiei umane a lui Le Le au trebuit să fie spitalizaţi, după ce a contactat boala și, încă înainte de Anul Nou Chinezesc (25 ianuarie), pisica (care era la vremea respectivă gestantă) a fost lăsată singură în apartament.

Stăpânii au decis să nu angajeze pe cineva care să aibă grijă de ea şi nici măcar să o viziteze din când în când, pentru că nu știau dacă inclusiv aparatamentul a fost sau nu contaminat cu COVID-19. Astfel că, tot ce au făcut aceştia a fost să deschidă o pungă cu mâncare pentru pisici și să spere că aceasta se va descurca.

Citeşte şi S-a descoperit ce SLĂBICIUNE are CORONAVIRUSUL. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ facută de cercetatorii care caută UN VACCIN

În cele 40 de zile în care proprietarii lui Le Le au fost spitalizați și împiedicați să se întoarcă acasă, nimeni nu a știut nimic despre pisică, dar când au reușit în sfârșit să se întoarcă, au găsit-o în siguranță și cu patru pisoi după ea. Aceştia au băut apă de la flori şi de la broasca ţestoasă pe care o ţineau într-un lighean.

Singurele urmări ale „carantinei” au fost că Le Le a pierdut aproximativ jumătate din greutatea ei iniţială, iar singurele victime ale teribilei experiențe au fost peștii din acvariu, care a ajuns în stomacul lui Le Le și al puilor ei.