O policlinică din Buzău, închisă pentru dezinfecţie, după ce medicul neurolog a fost confirmat cu coronavirus

Tot personalul Policlinicii Nicolae Titulescu, cea mai mare unitate de profil din Buzău, a fost testat pentru coronavirus,  după ce medicul neurolog a fost infectat. Policlinica va rămâne închisă pentru dezinfecţie.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 15:41
O policlinică din Buzău, închisă pentru dezinfecţie, după ce medicul neurolog a fost confirmat cu coronavirus

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău, întreg personalul Policlinicii Nicolae Titulescu din municipiul Buzău a fost testat, după ce singurul medic neurolog din unitate a fost confirmat cu coronavirus.

Citește și: Amenzi de aproape 200.000 de lei pentru petrecerea unui interlop din Buzău

Rezultatele testelor urmează a veni joi sau vineri,  iar în funcţie de acestea se va decide activitatea policlinicii. Deocamdată, unitatea rămâne închisă pentru dezinfecţie.

”Am înregistrat primul caz de COVID 19 la un cadru medical din Buzău care şi desfăşoară activitatea la Policlinica Nicolae Titulescu. Este vorba despre o persoană asimptomatică, un medic care, având nevoie de rezultatul acestui test pentru a se investiga din alt punct de vedere la o clinică din Bucureşti, a solicitat la noi efectuarea acestui test care s-a dovedit a fi pozitiv. S-a luat atitudine imediat, am recurs la investigarea întregului personal din cadrul policlinicii”, a declarat dr. Carmen Scântei.

În judeţul Buzău, sunt în prezent 95 de cazuri de coronavirus. Miercuri, au fost raportate 12 noi cazuri, cel mai mic pacient confirmat fiind un bebeluş de doar 4 luni. 

În judeţul Buzău, sunt active două focare: unul la Râmnicelu, unde sunt 25 de bolnavi şi unul în cartierul Poştă din municipiul Buzău. 40 de bolnavi au legătură cu acest al doilea focar.