O polițistă de 28 de ani a murit la câteva ore după ziua de naștere: „Drum lin, în sus spre stele, dragă colegă!”. Alexandrina suferea de o boală gravă

O polițistă de 28 de ani a murit la câteva ore după ziua de naștere. Alexandrina Iacub era din Onițcani, Republica Moldova, și în urmă cu trei ani a descoperit că suferă de o boală gravă, care încet, încet, a reușit s-o doboare. Tânăra s-a stins din viață pe patul de spital, într-o unitate medicală din Turcia.

07 sept. 2023, 10:26
O polițistă de 28 de ani a murit la câteva ore după ziua de naștere: „Drum lin, în sus spre stele, dragă colegă!”. Alexandrina suferea de o boală gravă
O polițistă de 28 de ani a murit la câteva ore după ziua de naștere

O polițistă de 28 de ani a murit la câteva ore după ziua de naștere. Alexandrina lupta cu o boală nemiloasă, și anume cancerul. Diagnosticul crunt l-a primit în anul 2020, luna februarie. Inițial, crezuse că are o simplă răceală, motiv pentru care a luat antivirale. Dar starea de sănătate i s-a agravat, având probleme respiratorii, febră, oboseală, iar pe picioare îi apăruseră vânătăi.

Alexandrina a mers imediat la doctor și i s-a spus că are bronșită, în urma unei radiografii, iar tratamentul nu a dat roade. Apoi, medicul a depistat apă la plămân, așa că a fost internată de urgență. I-a fost efectuată puncție pleurală, pentru a fi eliminat lichidul din plămâni.

Lichidul a fost trimis către laborator, iar atunci a aflat că suferă de cancer al sistemului limfatic. La vârsta de 25 de ani, începuse procedurile de chimioterapie. La trei ani distanță, a primit un transplant autolog cu celule stem.

Citește și: Fosta polițistă Andrada Voicu lansează un nou atac la adresa șefilor din Poliție: „Când stai în poziție de drepți la 40 de grade atâtea ore, poți să crăpi. Vă mai plângeți că nu mai vin tinerii la școlile de miliție”

O polițistă de 28 de ani a murit la câteva ore după ziua de naștere

În aprilie 2023, primise o veste îmbucurătoare din partea medicilor, după biopsia măduvei osoase. Însă, ulterior cancerul a revenit agresiv și i-a măcinat organismul în doar câteva luni.

Săptămâna mea începe greu, starea mea de sănătate nu s-a ameliorat, dar eu sper și cred că o sa trec peste această grea încercare a vieții. Eu cred în Dumnezeu”, a fost ultimul mesaj notat de Alexandrina.

Atât familia, cât și pritenii, sunt în stare de șoc. Cei care au cunoscut-o și-au exprimat regretul și au transmis mesaje de condoleanțe.

După o luptă crâncenă cu o boală incurabilă, colega noastră Iacub Alexandrina a cedat. Noaptea trecută colega noastră s-a stins din viață la vârsta de 28 ani, într-un spital din Turcia. În aceste momente grele, întreaga echipă a Poliției Naționale este alături de familia îndoliată căreia îi transmitem sincere condoleanțe. Drum lin, în sus spre stele, dragă colegă!”, au transmis reprezentanții Poliției Republicii Moldova.