O prezentare de modă cu modele supraponderale a revistei Sports Illustrated, sub tirul criticilor

O asociație medicală australiană a avertizat că recursul la modele supraponderale pentru prezentările de modă "celebrează obezitatea" și transmite un mesaj greșit despre greutatea corporală, pe fondul dezbaterilor provocate de o recentă paradă de modă, în care au defilat femei plinuțe, relatează Daily Telegraph și New York Post.

RomaniaTV.net
04 aug. 2017, 11:28
O prezentare de modă cu modele supraponderale a revistei Sports Illustrated, sub tirul criticilor

Dezbaterea a fost impulsionată de un moment controversat din cadrul Miami Swim Week, în care Sports Illustrated Swimsuit Issue, parte a revistei Sports Illustrated, și-a lansat linia de costume de baie — în cadrul unui show care a prezentat și manechine cu forme generoase.

Descriind prezentarea drept „iresponsabilă”, Soriaya Fuda, o jurnalistă australiană, a declarat că industria modei ar trebui să încerce nu doar să nu mai folosească modele subponderale, ci și să evite recursul la femei cu o formă a corpului „nesănătosă”.

„Cred că femeile de pe podium care se apropie de măsura 20-26 sunt mai puțin reprezentative pentru femeia obișnuită, dar sunt reprezentative pentru o importantă problemă socială”, a scris ea în ediția Daily Telegraph din Sydney.

„Parada și glorificarea unor mărimi peste 20 promovează mesajul că a nu face nimic în privința greutății este OK”, a completat ea.

Pe de altă parte, MJ Day, editoarea de la Sports Illustrated Swimsuit Issue, care se descrie ea însăși drept o „femeie cu forme”, a declarat ca dorește să demonstreze că femeile de toate dimensiunile pot fi considerate frumoase.

Potrivit Agerpres, în replică Brad Frankum, directorul filialei din New South Wales a Australian Medical Association, a declarat ca industria modei ar trebui să evite „să celebreze extremele”.

„Există o diferență între a fi încrezător în cine ești și a avea o greutate sănătoasă”, a explicat el pentru filiala Daily Telegraph din Sydney.

„Este un mesaj dificil, dar așa cum nu folosim țigări pentru a promova produse, nu cred că ar trebui să fie folosite nici persoane cu o greutate nesănătoasă pentru a promova produse”, a adăugat acesta.