O prezentatoare de televiziune, asasinată în Irak

O prezentatoare de televiziune irakiană, Nawras al-Nuaimi, a fost asasinată duminică în apropierea locuinţei sale, în oraşul Mosul din nordul ţării, a anunţat postul la care lucra, Al-Mosuliyah, informează AFP.

15 dec. 2013, 17:02
O prezentatoare de televiziune, asasinată în Irak

Mai mulţi jurnalişti au fost ucişi recent în ţară. La 6 decembrie, directorul unei reviste care ancheta corupţia în regiunea autonomă Kurdistan a fost asasinat în apropierea locuinţei sale de către oameni înarmaţi, scrie Agerpres.

Este vorba de al cincilea asasinat care are ca ţintă jurnalişti în Irak în cursul ultimelor luni şi de al patrulea la Mosul.

Capitală a provinciei Ninive, Mosul, locuit în majoritate de arabi sunniţi, este unul din cele mai periculoase locuri din ţară, scenă a unor explozii, atacuri şi extorcări tot mai numeroase în ultimele luni, potrivit aceleiaşi surse.

Insurgenţii, printre care Al-Qaida, sunt extrem de activi în oraş.

Organizaţia Reporteri fără Frontiere (RFF) s-a declarat în mai multe rânduri ‘îngrijorată de climatul puternic de insecuritate pentru jurnalişti’ în Irak şi de ‘impunitatea de care beneficiază agresorii sau asasinii lor’.