O prietenie deosebită: Un ghepard, nedespărţit de un căţel VIDEO

Un ghepard şi un labrador, care au crescut împreună la o grădină zoologică din Tampa Bay, Florida, sunt în continuare cei mai buni prieteni şi la un an de când s-au cunoscut.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 05:44
O prietenie deosebită: Un ghepard, nedespărţit de un căţel VIDEO

Kasi, ghepardul, avea doar opt săptămâni când i-a fost prezentat labradorului femelă Mtani, care avea la rândul ei doar 16 săptămâni. De atunci, cele două animale au fost crescute împreună şi continuă să fie nedespărţite, scrie The Sun.

„Gheparzii masculi sunt sociabili şi trăiesc adesea în grupuri. Această legătură între Kasi şi Mtani este asemănătoare, iar cei doi vor fi prieteni toată viaţa lor”, a declarat directorul grădinii zoologice Busch Gardens, Tim Smith.

Cele două animale îşi petrec timpul în habitatul ghepardului de la grădina zoologică, ei fiind dresaţi împreună în fiecare zi, spre bucuria vizitatorilor.

Kasi şi Mtani călătoresc împreună atunci când merg în şcoli şi la alte evenimente organizate pentru informarea oamenilor în legătură cu importanţa protejării gheparzilor, care sunt o specie pe cale de dispariţie.

În lume au mai rămas mai puţin de 12.500 de gheparzi în sălbăticie.

Datorită eforturilor depuse în strângerea de fonduri, grădina zoologică Busch Gardens a donat aproxinativ 62.000 de lire sterline pentru eforturile de salvare a gheparzilor din Africa.