O prietenie inedită: Ghepardul şi căţelul care se joacă împreună în zăpadă VIDEO

Savannah, un ghepard de un an şi jumătate, şi Max, un labrador de aceeaşi vârstă, sunt cei mai buni prieteni de când erau pui mici. Cele două animale trăiesc la grădina zoologică din Cincinnati, SUA, iar acum profită de zăpada aşternută.

19 dec. 2013, 10:54
O prietenie inedită: Ghepardul şi căţelul care se joacă împreună în zăpadă VIDEO

Savannah şi Max stau împreună de când ghepardul avea doar 10 săptămâni. De atunci, cele două animăluţe sunt de nedespărţit şi se înţeleg minunat, spre mirarea vizitatorilor.

Max face parte dintr-un program care foloseşte câinii de companie pentru a oferi încredere puilor de gheparzi născuţi în captivitate. Mulţi dintre gheparzii care trăiesc în captivitate relaţionează destul de greu cu alte feline mari, aşa că îngrijitorii parcului se chinuie cu programele de conservare a speciei ameninţate cu dispariţia.

În urmă cu 30 de ani, San Diego Zoo a adus căţei în compania marilor feline, iar metoda lor a funcţionat perfect.

„Câinele întotdeauna păzesc pisica, dar niciodată invers. Câinii sunt îngrijoraţi de pisicile lor. Ei îşi protejează pisicile”, a declarat Janet Rose-Hinostroza, de la San Diego Zoo.

Max şi Savannah, de la zoo Cincinnati, stau împreună de anul trecut, însă sunt hrăniţi separat, iar Max se joacă şi cu oamenii şi alţi căţei.