O primă plângere împotriva femeii care se dădea drept medic ginecolog la Spitalului Judeţean Ilfov

O fostă pacientă a Ralucăi Daniela Bârsan, femeia care se dădea drept medic ginecolog şi intra în operaţii la Spitalului Judeţean Ilfov, s-a prezentat la secţia 9 de poliţie pentru a fi audiată într-un dosar deschis de oamenii legii pe numele falsului medic.

RomaniaTV.net
14 feb. 2019, 13:05
O primă plângere împotriva femeii care se dădea drept medic ginecolog la Spitalului Judeţean Ilfov

Poliţiştii Secţiei 9 din Bucureşti au anunţat că s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări cu privire la exercitarea fără drept a unei profesii, în cazul Ralucăi Bârsan de la Spitalul Judeţean Ilfov. Poliţiştii au mai anunţat că, în 2016, un medic al unităţii spitaliceşti a sesizat că i s-a sustras parafa, fiind făcute cercetări.

Libertatea a relatat marţi despre un nou caz de fals medic care, cu o diplomă grosolan falsificată şi pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără niciun aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejată de conducerea spitalului, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat un deceniu cu pacienţii. Bolnavii şi ceilalţi medici o ştiau drept rezidentă, aşa cum se şi prezintă, scrie publicaţia.

 

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Ilfov afirmă că, din documentele pe care le au în contractul de voluntariat al Ralucăi Daniela Bârsan, aceasta este medic şi a lucrat ca voluntar în unitatea medicală, având anumite competenţe limitate. Ei spun că sunt în derulare mai multe anchete: una administrativă, a CJ Ilfov, una a Seviciului de Investigare a Fraudelor, pentru a se stabili dacă diploma este falsă, şi una internă, în secţia de ginecologie.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că atât documentul de rezidenţiat prezentat de Raluca Daniela Bârsan, cât şi diploma de licenţă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie a acesteia sunt false. De asemenea, Pintea a afirmat că şi contractul de voluntariat a fost întocmit în mod ilegal. Ea a spus că reprezentanţii instituţiei vor face o plângere penală pentru fals în acest caz.

Falsul medic de la Spitalul Judeţean Ilfov s-a retras în clasa a IX-a de la Şcoala de Arte şi Meserii, unde intrase cu media 1,68

Femeia de 30 de ani care a lucrat în ultimul deceniu ca rezidentă în Secţia de Ginecologie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov s-a retras în clasa a IX-a de la Şcoala de Arte şi Meserii unde fusese admisă cu media 1,68, conform verificărilor făcute de Ministerul Educaţiei. Diploma depusă de tânără la dosarul de voluntariat încheiat cu Spitalul Judeţean I este trasă la indigo cu cea a unui absolvent de jurnalism postată în urmă cu câţiva ani pe internet, potrivit România TV.